Sybren Baelde wint kwarttriatlon in Viersel

Sybren Baelde won de kwarttriatlon. © 3athlon.be
Redactie KW

Volgend weekend hebben in onze provincie na maanden opnieuw triatlonwedstrijden plaats, maar eerst was Viersel aan de beurt. Sybren Baelde uit Roeselare won er zondagmorgen de kwarttriatlon.

De triatleten bleven de voorbije maanden op hun honger zitten, maar daar kwam dit weekend verandering in. In de Kempen werden zaterdag in Viersel de eerste nationale titels voor dit jaar uitgereikt, in het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon of de tweede manche van de T3 Series. Bij de mannen won Christophe De Keyser voor Dries Matthys en Jonathan Wayaffe. Bruggeling Joris Basslé werde vierde.

Bij de dames ging de zege naar Jolien Vermeylen voor Hanne De Vet en Laura Swannet. Charlotte Deldaele moest als eerste West-Vlaamse genoegen nemen met de vierde plaats. De jonge Lotte Vandekerckhove uit Avelgem werd vijfde.

Er werden geen toeschouwers toegelaten op de wedstrijdsite en zondag had daar dan de kwarttriatlon plaats, met een rolling start waarbij de triatleten per vijf één voor één het water indoken. Stijn Goris begon na een kilometer zwemmen als eerste op de fiets. Sybren Baelde volgde op plaats zeven, maar maakte in de eerste fietsronde zijn achterstand van veertig seconden goed. Die koppositie hield hij aan, alsook tijdens het lopen en ook zijn tijd was de beste. Zo won de triatleet van het Leie Triathlon Team Deinze (LTTD) in 1u46’22 voor enkele grote namen zoals Stijn Goris, Sander Heemeryck en Tim Brydenbach. Voor Baelde was het zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Hij had zich ingeschreven voor de Challenge Salou, maar deze werd geannuleerd.

Dennis Dieussaert uit Bredene, werd tweede provinciegenoot op plaats negen.

Bij de dames moest Jonie Vanhoutte (Lichtervelde) Karen Steurs laten voorgaan. Linde Herreman uit Izegem eindigde als vijfde.

Komend weekend hebben in onze provincie op zaterdag 5 september in Damme de Viven Triatlon plaats, de dag erna is er door het Triatlon Brugge Team de Memorial Kenneth Neyt alsook het Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Momenteel vormen blauwalgen in de Damse Vaart een spelbreker, en wacht men tot dinsdag, wanneer er nieuwe controles gebeuren, of de wedstrijden kunnen plaatshebben. In Damme zouden ze dan als alternatief voor een duatlon kiezen. Maar wellicht moet het zover niet komen, want zondagmorgen viel er alvast een pak regen uit de lucht.

Ondertussen zijn er ook West-Vlamingen aan buitenlandse wedstrijden bezig, al moest Kenneth Vandendriessche vervroegd stoppen in de Challenge Davos. Omwille van een hevig stormweer werd de wedstrijd daar gestaakt. De triatleet uit Izegem kan zich nu focussen op zijn volgende triatlon, de Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne-Vendée, op zondag 6 september waar overigens ook Sybren Baelde aan de start komt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier