Sybren Baelde en Sven Vandenbroucke winnen Sportics Run and Bike

Van links naar rechts Henk Omey, Bram Laevens, Sybren Baelde, Sven Vandenbroucke, Rinus Holvoet, Steven Scherpereel. © GOW
Redactie KW

Er kwamen zondagochtend 70 duo’s aan de start van de Sportics Run and Bike in Gullegem, een organisatie van Energy Team Zuidwest.

Sybren Baelde (21) en Sven Vandenbroucke (20) hebben bij de mannen hun favorietenrol helemaal waargemaakt. De twee beloftevolle triatleten van LTTD haspelden de 10,2 kilometer af in 38’33”. “Sven is de meest explosieve van ons twee en nam de eerste 400 meter voor zijn rekening. Na de wissel zaten we zo meteen in de kop van de wedstrijd. De achtervolgers gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen op de asfaltstukken telkens dichter, maar op de modderstroken namen wij dan telkens weer afstand. Al bij al hebben we vrij comfortabel gewonnen”, vertelde Sybren na afloop.

Bram Laevens en Henk Omey volgenden met 39’11” op zowat veertig seconden. De derde plaats was voor Rinus Holvoet en Steven Scherpereel. Zij werkten de proef af in 39’32”.

Bij de dames gingen Whoopy Franssen en Elke Spriet met de zege aan de haal. Zij hielden de duo’s Nancy Vanfleteren-Nele Dequae en Charlotte Ranson-Laura Deleersnyder achter zich. Er was ook een competitie voor gemengde teams en daarin toonden Margot Vandekerkhove en Stijn Tuytens zich de besten voor Chris en Lisa Deleerslyder (vader en dochter) en Joke D’Haeyere en Matthias Deslee.

(GOW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier