Survivalclub West-Vlaanderen viert nationale kampioenen

Stien Van Tieghem, Pieterjan Debeuf en Hannes Vanhullebusch bezorgden Survivalrun Club West-Vlaanderen uit Brugge een nationale titel. (Foto ACR)
Redactie KW

De Survivalrun Brugge- Damme- Brugge kon na een jaar afwezigheid omwille van corona opnieuw plaatsvinden. Het is een loopwedstrijd voor jong en oud over een geaccidenteerd terrein, door velden, weiden, bossen, grachten, en waarbij een hele reeks proeven en hindernissen moesten genomen worden: touwenparcours, klimnetten, boomstamloop, houthakken, boogschieten. Survivalrun Club West-Vlaanderen kon rekenen op een deelname van ruim 700 deelnemers. De organiserende club uit Brugge vierde in eigen rangen met Pieterjan Debeuf, Stien Van Tieghem en Hannes Vanhullesbusch drie Belgische kampioenen.

Bij de senioren over een afstand van 20 km ging de zege naar Pieterjan Debeuf in 2u33’21”. Hij finishte voor twee Nederlanders: Joep Brinkers en Renzo Wassing. Voor de atleet uit Aartrijke was het niet zijn eerste deelname, wel zijn eerste Belgische titel. “De voorbije jaren was ik er dicht bij. Vandaag had ik het geluk dat mijn grootste concurrent Michael De Cooman uit het Meetjesland er niet bij was”, klinkt de winnaar. “Het parcours was toch even anders dan in het verleden. Nu moesten we twee lussen afleggen in plaats van anderhalve ronde. Het was dus iets langer, maar niet echt zwaarder.”

Lastiger dan vorige jaren

Stien Van Tieghem uit Assebroek greep de titel bij de dames 15-17 jaar over een afstand van tien kilometer in 2u29’20” en was hiermee zes seconden sneller dan haar streekgenoot Lotte Minnebo. Voor Stien is het niet haar eerste nationale titel. Ze greep die ook al in jongere leeftijdscategorieën. “Het was toch lastiger dan de voorbije jaren”, vertelt ze trots na haar aankomst. “Ik was wat ziek, maar toch zeer tevreden dat ik als eerste kon eindigen.”

“De hindernissen waren wat moeilijker. Zo waren er toestellen met een kort koordje, waar je een speciale techniek dient te gebruiken. Ik heb dit nog niet volledig onder de knie. Dit is misschien niet mijn mooiste overwinning, maar zeker wel mijn zwaarste. Jammer dat er zo weinig meisjes deelnamen. De tegenstand mocht wel wat meer zijn. Volgend jaar treed ik aan in de damescompetitie, daar zal de concurrentie toch iets groter zijn en zal ik een tandje mogen bijsteken.”

Hannes Vanhullebusch uit Ruddervoorde mocht de nationale driekleur aantrekken bij de jeugd, jongens 12-14 jaar. Hij deed over de twee keer 7 km 1u38’11”. Luka Van Peteghem, ook uit Ruddervoorde, finishte als tweede op ruim zes minuten.

Verder waren er nog titels bij de senioren 10 km voor Lennert Schots uit Schaffen voor Bruggeling Anthony Vanhoutte en Bart Dossche uit Moerbrugge. Bij de veteranen 10 km was Christiaan Dhondt uit Maldegem de snelste. De Bruggelingen Kobe Van Steen en Joah Lema vormden dan weer het sterkste duo bij de jeugd.

Bij de senioren vrouwen op de 10 km werd het een Nederlands podium met Vera Mensink als winnaar, voor Astrid Heida en Emma Brandes.

De volledige uitslag is hier te vinden.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.