Supporters zien Delfine Persoon verliezen op punten van Katie Taylor

Supporters kwamen samen in Gits om de wedstrijd van Delfine Persoon te volgen. © foto SB
Redactie KW

Op verschillende plaatsen werd zaterdagavond de wereldtitelmatch boksen tussen Delfine Persoon en Katie Taylor op groot scherm gevolgd. De supporters keken hoopvol naar de wedstrijd uit. “Taylor heeft echter verdiend gewonnen.”

Ruim een jaar na het eerste titelgevecht, dat toen volgens velen onterecht gewonnen werd door Katie Taylor, stond de Gitse Delfine Persoon zaterdagavond in Groot-Brittannië opnieuw in de ring tegen haar grote rivale. Onder andere in café Ying Yang in Gits kwamen supporters van Delfine opnieuw samen om de wedstrijd samen te volgen.

Door de coronacrisis mochten er slechts vijftig mensen aanwezig zijn. “Ik train zelf in de club van Delfine. Samen met enkele medewerkers van de reeds georganiseerde boksgala’s keek ik er wel naar uit om de wedstrijd vanavond hier te volgen. We hebben hoop op een goede afloop”, aldus Jolien De Ketelaere (22) een uurtje voor aanvang van de wedstrijd.

Die hoop werd echter in de kiem gesmoord. Persoon verloor zaterdagavond na tien ronden boksen op punten tegen haar grote rivale. De ontgoocheling bij de fans was groot. Zo ook op de parking van de Harley Davidsongarage langs de Kachtemsestraat. De uitbater van frituur Shifters had er in overleg met zijn buurman een groot scherm laten plaatsen.

Handdoek in de ring

Een honderdtal boksfans volgden er de wedstrijd op de voet. Door het frisse weer kropen verschillende onder hen onder dekentjes. Bij iedere aanval van de Belgische veerden de supporters wat op, maar echt uitbundig werd het ook hier nooit. “Katie Taylor bokst veel beter dan vorig jaar. Ze heeft dan ook terecht gewonnen”, aldus Estelle Destadsbaeder (25).

In vergelijking met vorig jaar keken de supporters er dan ook niet van op dat Taylor werd uitgeroepen tot winnares. “Delfine is een diesel en kwam de eerste ronden moeilijk op tempo. Die Taylor is ‘katterap’. Delfine heeft goed gebokst en het was een mooie en spannende kamp. Het heeft echter niet mogen zijn”, aldus Pasal Inghelbrecht (35).

Vele supporters verwachten dat Persoon nu de handdoek in de ring gooit en haar carrière stopt. “Ik zou er alvast niet van opkijken. Ik denk dat ze heel erg fier mag zijn op haar mooie carrière. Een dergelijke prestatie in combinatie met haar werk is echt uitzonderlijk.”

(BF/ foto’s SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier