Succesvolle tweede editie van Industry Run in Veurne

Het parcours werd volledig aangepast, onder andere dwars door het terrein van de vroegere suikerfabriek.

Het terrein op en rond Veurnes feestzaal Furnevent leek op een Vlaamse kermis. Een kleurrijk volkje, met allemaal één zelfde doel: na vijf of tien kilometer de eindmeet halen. Voor de tweede editie hadden de inrichters het parcours helemaal aangepast, van volledig vlak door enkele bedrijven naar lichte heuvels, dwars door het terrein van de voormalige Veurnse suikerfabriek.

Arne wint tweede keer Industry Run

Bij een windstille avondlucht stonden 375 lopers klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Arne Devliegher was de snelste loper van de 5 km. Hij klokte na 15 min en 50 seconden af.

Arne won voor de tweede keer de Industry Run, en zag het meer als een oefening of training. Hij is halftijds leerkracht lichamelijke opvoeding aan de Koksijdse Hotelschool en halftijds semi-professioneel triatleet.

Opvallend veel kinderen

Oostendenaar Kenneth Vanduyfhuys, vroeger aangesloten bij Hermes Oostende, liep na 32 minuten en 20 seconden na 10 kilometer over de eindmeet. Hij werd letterlijk op de hielen gezeten door Veurnenaar Bjorn Pollentier die slechts 5 seconden later aankwam.

Er liepen opvallend veel kinderen het parcours van 5 km. Sommige kinderen konden zelfs de 10 km moeiteloos aan.

Na afloop vlogen groepen sportievelingen van verschillende Veurnse bedrijven elkaar aan de aankomst. De stramme spieren werden nadien los gedanst in een gratis afterparty in de foyer van de feestzaal.