Succesvolle samenwerking tussen BMB en MCLB in Wachtebeke

Torpjurn Van Hoe werd derde bij de Internationalen mx1. © Foto Coghe
Redactie KW

De Interbondenwedstrijd op zondag 20 augustus van BMB en MCLB in Wachtebeke werd een succes met 340 piloten achter het starthekken.

Greg Demeulemeester won bij de Inters Open B. De jonge kerel uit Kerkhove was knap bezig in zijn reeksen bij de Internationalen. In beide reeksen kwam hij als winnaar door de finish en mocht met de hulde op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. Avo Tack uit Oostrozebeke, die meestal zijn wedstrijden betwist bij BMB, schreef beide reeksen op zijn naam bij de speciale reeksen voor de jeugd, een categorie -14-jarigen die zich opmaken voor het zwaardere werk en straks de stap zetten naar de Beloften. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was andermaal de sterkste bij de Masters met dubbele reekszege. Jurgen Paepe (Snellegem) kwam bij deze Masters in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) was de beste vertegenwoordiger van MCLB bij de Internationalen mx1 met een dubbele vierde plaats en een derde podiumplaats in de eindstand.

Pieter Swertvaegher uit Ingelmunster kwam aan de start bij de Juniors mx1 en behaalde een driedubbele derde plaats en mocht dus mee op het podium. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen Open B, in beide reeksen kwam hij als derde door de finish. Lothar Desmet (Pittem) was knap bezig bij de Nieuwelingen mx1, in beide reeksen kon hij oprukken naar de tweede plaats, waarmee hij ook tweede was in de eindstand. Bij deze Nieuwelingen mx1 was de derde podiumplaats voor Jonas Vandamme uit Beernem met de vierde en derde plaatsen. Alexi Decordier (Tiegem) mocht opnieuw naar het podium als tweede in totaal bij de Nieuwelingen mx2 na zijn derde en tweede plaatsen. Stijn Vynckier (Wielsbeke) won de eerste reeks bij de Nieuwelingen mx2 na een zeer spannende strijd en een eindspurtje om u tegen te zeggen en winst met enkele centimeters verschil tegen Demeulenaere. Stijn mislukte echter zijn start in de tweede manche en moest gaan achtervolgen. Hij kwam aansluiten bij de kopgroep, maar maakte een rijfout in het zand en werd als vierde afgevlagd. Hij werd daarmee derde in de eindstand. Sander Lauwers (Dentergem) werd tweede bij de Nieuwelingen Open met de derde en tweede plaatsen. Jens De Kegel (Koekelare) werd tweede bij de Quads A met de derde en tweede plaatsen.

Zijspannen

Het was andermaal West-Vlaanderen boven bij de driewielers. Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) mochten alweer op het hoogste schavotje plaatsnemen bij de Zijspannen A. In de eerste reeks moesten ze vrede nemen met de tweede plaats, maar na kopstart in de tweede manche was er geen houden aan, wat hem ook de eindzege opleverde. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) kwamen goed weg in de start van de eerste reeks en konden na een halve ronde de koppositie overnemen. Boussy kwam aansluiten, maar Delmotte plooide niet en pakte de reekszege. In de tweede manche kenden ze een slechte start en er was een sterke remonte nodig om alsnog beslag te leggen op de derde plaats, goed voor de tweede eindstek in groep A. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) mochten mee op het podium als derde A na hun derde en tweede plaatsen.

Olivier Valcke-Achly Vanlerberghe (Oostrozebeke-Woumen) mochten met de hulde op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen B. In beide reeksen kwamen zij als vierde tussen de A-rijders door de finish, met dubbele reekszege B. Gunther Pyra-Robbe De Veene (Eernegem-Kachtem) legden beslag op de zesde en zevende plaatsen, als tweede en derde uit groep B, goed voor de tweede eindstek. Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) mochten mee naar de hulde als derde B’s. Zij legden beslag op de zevende en zesde plaatsen en kwamen twee seconden te kort voor de tweede eindstek.

Volgende afspraak in Hundelgem op 27 september.

(Guido A.)