Succesvolle 19de Kerstcorrida in Langemark

Alle winnaars samen. © (Foto RB)
Redactie KW

De 19de uitgave van de Langemarkse Kerstcorrida bracht andermaal een succesvol vertoon. Ook al tekenden de super toppers niet present toch viel er heel wat spannends te beleven. Zowel jong als oud maakten dat 341 sporters onder de startvlag doorgingen.

De organisatoren van vzw De Vrije Sporters hadden de juiste dag uitgekozen voor hun winterse loopwedstrijd. Maar ook dit jaar bleven de kerstmutsen achterwege en liep enkel de Kerstman met zijn traditioneel hoofddeksel rond. De voorspelde regen bleef uit en op een zeer sterke wind na was het een heerlijk weertje voor een winterse kerstcorrida.

Start van min 7-jarigen.
Start van min 7-jarigen.© (Foto RB)

Voorzitter Didier Verstraete en zijn bestuursleden met Brigitte Vanhoorne, Hilde Liefooghe, PR Myriam Crombez, Heidi Coppenolle, penningmeester Bart Hermans en secretaris José Victoor creëerden een feilloos en tot in de puntjes uitgewerkt vertoon met daar bovenop een prachtige prijzenpot. De hoofdprijs een TV ging, onder luid applaus en geroep van zijn aanhang, naar Jonas Heughebaert uit de Madonna.

Start 8- en 9-jarigen.
Start 8- en 9-jarigen.© (Foto RB)

36 jeugdigen spurtten, volgens leeftijdscategorie, over verschillende afstanden. In hun spoor volgden 100 Joggers over 4,350 km en voor het Koninginnestuk de corrida spurtten 205 deelnemers over de 8,7 km. Startmeester José Victoor toeterde het vertrek.

Start 10- en 11-jarigen.
Start 10- en 11-jarigen.© (Foto RB)

“In de zomer wordt het fietsen en in de winterperiode trek ik de loopschoenen aan. Vooral in de winter wordt het 6 op 7 dagen lopen en fietsen, vooral interval. Ik liep en fietste van kinds af voor de fun. Ik loop nog maar drie jaar wedstrijden en 2 jaar geleden won ik voor de eerste maal in Tiegem” vertelt de jogging winnaar en verpleger van het Waregemse O.-L.-Vrouw van Lourdes ziekenhuis Bart Vindevogel (32). “Het was een superleuk parcours. (Lachend) De hevige wind deed me over een strook van 2 km precies aanvoelen alsof ik stilstond. De eerste wedstrijdkilometer had ik opponenten in mijn zog, met tegenwind verdapperde ik wat en voelde aan dat de een na de ander afviel en ik naar de bloemen mocht spurten. Mooi hoe de organisatoren de door wegeniswerken openliggende dorpskern wisten te omzeilen, via een mooi parcours en een perfecte organisatie” besluit Bart. “Ik loop al vanaf mijn 7 jaar en ben aangesloten bij KA Gent. Veldlopen en stratenlopen, ik doe het allebei. Ik won drie crossen en 1 stratenloop” vertelt de man uit Pauwels (St. Gilles Waas) Sander Vercauteren (21). “In de eerste ronde moest ik op zoek naar mijn juiste ritme, samen met Jonathan Goudeseune en Benny Fischer vormden wij de voortrekkers. Toen Jonathan een tandje bijstak bleven Benny en ik wat achter. Toen ik versnelde kwam ik na 2,5 km terug bij Jonathan. Aan kilometer 5 duwde ik wat harder door en trok alleen vanonder” haalde Sander aan.

Start jogging.
Start jogging.© (Foto RB)

“Met mijn 47 lentes ben ik niet meer van de jongsten, (breed lachend) maar ik sta nog mijn ‘steke’ hoor. Met felle rugwind vermoedde ik dat het een snelle start zou worden en ik deed het op mijn eigen elan om mijn motor niet op te blazen. Ik hield een eindje gelijke tred met Liesje Deruddere en een groepje mannen. Naast Liesje wist ik ook alle mannen een na een los te gooien. Zodat ik alleen naar de bloemen holde. Alleen zonder beschutting noch kans tot recupereren was het met tegenwind wel heel lastig. Na mijn zware internationale periode doe ik het nu wat rustiger aan bij de club waar alles ooit begon FLAC Ieper. Het is iets als terug thuiskomen. Wekelijks spurt ik nog toertjes op de piste met mijn loopvriend Armand Parmentier en neem ik ook deel aan wedstrijden in Noord-Frankrijk” besluit de eerste dame in de stratenloop Ilse Geldof. “Ik nam een tragere start en liet Ilse Geldof en Lies Deruddere voorop razen. Met wind op kop kreeg ik pa Bjorn als gangmaker. Na 5 km beende ik Lies bij en hield mijn tempo aan, Lies moest de rol lossen en zo finishte ik als tweede” glimlacht de 16-jarige toekomstige topper Julie Voet. “Nu nog verder de cross cup afwerken en het provinciale crosskampioenschap. Het is het eerste jaar dat ik de 10 km doe, vroeger was het altijd joggen. Ik mocht al 5 maal de zege smaken dit jaar” besluit Julie Voet.

Podium jogging.
Podium jogging.© (Foto RB)

Winnaar Corrida.
Winnaar Corrida.© (Foto RB)

Podium heren Corrida.
Podium heren Corrida.© (Foto RB)

Podium dames Corrida.
Podium dames Corrida.© (Foto RB)

Uitslagen

JOGGING 4,35 km

Heren

1. Bart Vindevogel 14’44” Waregem. 2. Hannes Verkruysse 15’21” Watou. 3. Sam Lepoutre 15’28” Ledegem.

Dames

1. Esther Schollaert 17’42” Blankenberge. 2. Bliss Lietaert 18’55” Poelkapelle. 3. Isabel Vandewalle 19’41” Ieper.

KERSTCORRIDA 8,7 km

HEREN

Seniores

1. Sander Vercauteren 27’31” St. Pauwels. 2. Jonathan Goudeseune 28’11” Ieper. 3. Benny Fischer 29’00” Oostende.

Veteranen 1

1. Alexander Lietaert 29’46” Poelkapelle. 2. Wim Smets 30’36” Erpe-Mere. 3. Dominique Alleman 31’16” Langemark. 3..

Veteranen 2

1. Didier Verstraete 31’17” Langemark. 2. Henk Guillemyn 32’54” Roeselare. 3. Dominique Coulon 34’01” Bellegem.

Veteranen 3

1. Frank Lannoo 34’34” Meulebeke. 2. Luc Decaestecker 35’05” Oostende. 3. Dirk Beeuwsaert 37’24” Heule.

DAMES

Dames 1

1. Julie Voet 34’16” Boezinge. 2. Lies Deruddere 34’27” Wevelgem. 3. Katrijn Hillewaere 39’49” Diksmuide.

Dames 2

1. Nele Louwagie 36’46” Poelkapelle. 2. Sabien Vermander 38’59” Roeselare. 3. Sophie Deconinck 38’59” Roeselare.

Dames 3

1. Ilse Geldof 33’23” Boezinge. 2. Carline Deseyn 37’07” Deerlijk. 3. Isabel Vermeulen 37’41” Bellegem.

Juniors

1. Jens Desmyter 38’38” Poelkapelle. 2. Ewoud Revyn 42’33” Beselare.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier