https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stratenloop Ruddervoorde brengt atleten op de been

De deelnemers aan de 4 kilometer maakten zich klaar voor de start. © (Foto ACR)
Redactie KW

Vrijdagavond had de 37ste editie van de Stratenloop Ruddervoorde plaats, met twee afstanden voor de jeugd: 550 meter en 1.100 meter. Voor de volwassenen was er een wedstrijd van vier of twaalf kilometer. De stratenloop wordt sinds 1985 georganiseerd door FC Ter Mote, een voetbalvereniging uit Ruddervoorde.

De Stratenloop Ruddervoorde vindt elk jaar plaats aan de vooravond van Platse Kerremesse. De wedstrijd werd dit jaar omwille van corona van in jun naar het laatste weekend van september verplaatst, met start aan aankomst aan sport- en cultuurcentrum Ridderfort in de Sportstraat in Ruddervoorde.

De circa 150 deelnemers konden rekenen op droog en aangenaam loopweer, al moest de organisatie diezelfde avond rekening houden met de voetbalwedstrijd van Club Brugge tegen OH Leuven.

De langste afstand bij de mannen werd gewonnen door Jens Franssens uit Beernem in 41’06”. Hij had bijna een halve minuut voorsprong op Jens Caura. Lukas Missault werd derde. Emma Boone was de snelste dame. Zij liep de afstand doorheen de straten van Ruddervoorde en voor de gelegenheid het verlichtte bos in 45’46”. Melissa Nobus volgde op een minuut. De plaatselijke Lien Schrauwen finishte als derde.

Op de 4 kilometer ging de winst naar Jasper Vitse uit Bredene voor thuisloper Gilles Vandenbon. Jelmer Debaecke werd als een master knap derde. Hilde Hindryckx eindigde als zevende en werd hiermee eerste dame voor Kathy Mermuys en Lotte Deschepper. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.