Stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ in Veurne lokt meer dan 600 deelnemers

Redactie KW

Vrijdagavond organiseerde ‘Laat Mie Moar Lopen’ vzw voor de derde keer de Veurnse stratenloop met start en aankomst op de Grote Markt van Veurne.

Na ‘Laat Mie Moar Lopen’ in 2015 en 2016 kiest de organisatie van de stratenloop dit jaar opnieuw voor het oude centrum en de groene rand rond Veurne. “De stratenloop heeft een parcours van zowel 5 als 10 km. De enige loop Bachten de Kupe is op maat van joggers uit Veurne en de omliggende regio”, zegt voorzitter Dirk Kesteloot.

“Tijdens de vorige edities van ‘Laat Mie Moar Lopen’ waren er telkens heel wat leerlingen die zich samen inschreven, vooral van het Bisschoppelijk College. Door een extra prijs te schenken, waarderen we de inzet van de vele jongeren. Jongeren sensibiliseren om aan sport te doen, blijft dan ook één van ons basisdoelstellingen. Uiteraard willen we jong én oud in beweging krijgen. Ons parcours is zo uitdagend en uniek dat veel joggers dit parcours in de loop van het jaar herhalen en na een tijdje als hun basiscircuit nemen”, weet Dirk.

Enkele organisatoren van 'Laat Mie Moar Lopen'.
Enkele organisatoren van ‘Laat Mie Moar Lopen’.© MF

Marathon op termijn?

Vorig jaar stonden er meer dan 670 deelnemers aan de start. ‘Laat Mie Moar Lopen’ zit duidelijk in stijgende lijn. “Dat geeft ons de energie om verder te dromen. Bij de vorige editie was er reeds een grote delegatie uit Hondschoote aanwezig. Zou een marathon tussen beide steden haalbaar zijn, vragen we ons af. Daarom alleen al is deze derde editie zo belangrijk voor ons. Onze ultieme droom? We willen het Frans-Vlaamse Hondschoote verbinden met Veurne. Wellicht is de helft al een volgende opstap naar die ultieme 42 km. Dankzij de deelnemers, de talrijke vrijwilligers en de sponsors verliepen de voorbije twee edities erg succesvol. Dit jaar waren er zo’n 620 voorinschrijvingen. Vrijdagavond kunnen kandidaat-lopers zich nog aanmelden”, aldus voorzitter Dirk Kesteloot.

Bij de 5 km was Kevin Vandewoude de 1ste, Simon Vandenbon 2de en de 3de plaats was voor Reinbert Van Acker. Bij de 10 km kwam de winnaar al over de eindstreep na 33 min. 1ste was Davy Stieperaere, 2de Kevin Brysbaert en de 3de plaats was voor Wouter Gryp

(MF/MG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.