Stoffel Vandoorne zet geen tijd neer in tweede kwalificatiesessie

© BELGA
Redactie KW

Kortrijkzaan Stoffel Vandoorne pakte in de eerste kwalificatiesessie de dertiende chrono. Goed genoeg om door te stoten naar de tweede kwalificatiesessie. In Q2 kon hij echter geen tijd neerzetten.

Stoffel Vandoorne (McLaren) stootte in Q1 met de dertiende chrono (1:18.578) door naar de tweede kwalificatiesessie, waarin zijn ploeggenoot Fernando Alonso vijfde werd. In Q2 zetten beide McLaren-rijders geen tijden neer. De West-Vlaming is in Mexico al zeker van een gridstraf van 35 plaatsen na een nieuwe motorwissel. Ook Alonso start achterin, de Spanjaard wordt twintig plaatsen achteruitgezet.

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad toonde Vettel zich met 1:16.488, een baanrecord, de snelste in de kwalificaties. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull), die een chrono van 1:16.574 neerzette, zal zondag naast hem starten op de eerste rij. Mercedes-rijder Lewis Hamilton lukte de derde chrono. De Brit klokte 1:16.934.

Hamilton is negen punten verwijderd van zijn vierde wereldtitel. Zondag volstaat voor de WK-leider een vijfde plaats om zich opnieuw (na 2008, 2014 en 2015) tot wereldkampioen te kronen, mocht Vettel de GP van Mexico winnen. De Duitser is de enige die Hamilton op papier nog kan bedreigen voor de wereldtitel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier