Stoffel Vandoorne wordt 18e in tweede Grote Prijs in Diriyah

Stoffel Vandoorne.© Archieffoto 2015, SB
Stoffel Vandoorne.© Archieffoto 2015, SB
Bron: Belga

Stoffel Vandoorne (Mercedes) is zaterdag in Diriyah in Saoedi-Arabië 18e geworden in de tweede Grote Prijs Formule E, het kampioenschap voor elektrische wagens.

De zege ging naar de Brit Sam Bird (Jaguar), die het haalde voor de vanop de polepositie vertrokken Nederlander Robin Frijns (Envision Virgin) en de Fransman Jean-Eric Vergne (DS Techeetah).

Vandoorne, vrijdag achtste in de eerste manche in Diriyah, moest achterin starten nadat hij de kwalificaties niet mocht rijden. De piloten van Mercedes, onder wie Vandoorne, en Venturi Racing werden uitgesloten van de kwalificatiesessie ten gevolge van een onderzoek van de Internationale Automobielfederatie (FIA) naar de crash van Venturi-rijder Edoardo Mortara in de derde vrije training.

In de stand staat de Nederlander Nyck de Vries, ploegmaat van Vandoorne bij Mercedes, nog steeds aan de leiding met 29 punten, voor Sam Bird (25) en Robin Frijns (22). Stoffel Vandoorne is 16e met 4 punten. De derde ePrix van het seizoen vindt plaats op 10 april in Rome.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.