Stoffel Vandoorne test regenbanden met Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (McLaren) heeft maandag op het circuit van het Franse Le Castellet de nieuwe regenbanden van Pirelli getest met het oog op het komende Formule 1-seizoen.

Een gedeelte van het Paul Ricard-circuit, tussen 1971 en 1990 het decor voor de GP van Frankrijk, werd op de eerste dag van de tweedaagse regenbandentest besproeid met water. De piloten van McLaren, Ferrari en Red Bull dienden te rijden met de bolide van 2015 en mochten geen nieuwe onderdelen testen.

Vandoorne, die vorig jaar de titel pakte in de GP2, was tevreden na afloop van de testdag. “We hebben blinde tests gedaan van verschillende types rubber en structuren”, verklaarde de reservepiloot van McLaren. “Deze werden als A, B of C aangeduid. Dan gaven we informatie over de reactie van de banden. Het ging er soms hevig aan toe, maar dat hoort erbij.”

De Duitser Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen, kwam maandagnamiddag aan in Zuid-Frankrijk. Dinsdag zal hij in zijn Ferrari banden testen, net als de Rus Daniil Kvyat (Red Bull). Vandoorne tekent opnieuw present voor McLaren.

De 11 F1-renstallen die in het komend seizoen aantreden komen eind februari bijeen in Barcelona voor twee testsessies (22-25 februari, 1-4 maart). De eerste GP van het seizoen is die van Australië, op 20 maart in Melbourne.

Uitslag testdag 1 regenbanden Pirelli:

Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault) 1:08.713 (80 ronden)

Stoffel Vandoorne (Bel/McLaren-Honda) 1:09.131 (87)

Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 1:09.637 (99)