Stoffel Vandoorne start in Barcelona net buiten de top 10

© REUTERS
Redactie KW

Stoffel Vandoorne start de Grote Prijs van Spanje zondag vanop de 11de plaats, zijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen.

In het tweede gedeelte van de kwalificatiesessie zette Vandoorne een chrono neer in 1:18.323. Daarmee balanceerde hij lange tijd op de tiende plaats. Maar in de finale bleek dat nog niet snel genoeg: de Rumbekenaar zakte weg naar de elfde plaats. Geen Q3 dus voor Vandoorne.

Vandoornes ploegmaat en thuisrijder Fernando Alonso stootte wel door: hij start de wedstrijd morgen als achtste met een rondje in 1:17.721. Het is de eerste keer dit seizoen dat een McLarenpiloot Q3 bereikte en dus bij de eerste 10 zal starten.

Vernieuwingen lijken geslaagd

Bij McLaren zijn ze tevreden: “Prima werk”, zegt McLarens teammanager Paul James. “Een heel goed weekend met de eerste Q3, laten we het morgen afmaken.”

De vernieuwingen aan de McLaren lijken op het eerste gezicht hun vruchten af te werpen. De kwalificaties vormden de voorbij races namelijk het zwakke punt van het Britse team. Een betere startpositie maakt het in theorie makkelijker om uiteindelijk ook de race te finishen bij de eerste 10 en WK-punten te grijpen.

Of dat gebeurt, kan je zondag volgen: de Grote Prijs van Spanje start om 15u10 op het circuit de Catalunya. Na 66 rondjes kennen we de winnaar.

(BV – foto Reuters)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.