Stoffel Vandoorne rijdt in Spa en Le Mans

De Rumbeekse autocoureur Stoffel Vandoorne neemt dit jaar deel aan het WEC, het WK-uithouding. Voor het Britse team Jota zal hij onder meer meedoen aan de 6 Uren van Spa en de 24 Uren van Le Mans.

Stoffel Vandoorne.© Archieffoto 2015, SB
Stoffel Vandoorne.© Archieffoto 2015, SB

Jota Sport is ambitieus en trekt dit jaar als een van de meest gelauwerde teams in de LM P2 klasse naar het WEC met drie toppiloten. Het Britse team brengt een Oreca 07 aan de start, met naast Stoffel Vandoorne ook de Indonesiër Sean Gelael en Tom Blomqvist. De Brit-Nieuw-Zeelander is de zoon van voormalig rallyrijder Stig Blomqvist.

Vorig jaar eindigde Jota als tweede en derde in het rijdersklassement en als runner-up in de titeljacht bij de teams na twee LM P2-overwinningen.

Zes manches

Vandoorne (28) kent het WEC. In 2019 eindigde hij als lid van SMP Racing derde in de 6 Uren van Spa-Francorchamps en de 24 Uren van Le Mans. “Het is goed dat ik het WEC-programma kan combineren met mijn Formule E-activiteiten.”

“Voor Jota Sport rijden, is fantastisch want het betreft een goed en gerespecteerd team, in een super- competitieve omgeving waar ik altijd bij betrokken wou worden. Dat kan dan nog samen met Sean en Tom, twee van mijn beste racevrienden. Dit maakt het alleen nog beter”, aldus de Rumbekenaar.

Het WEC-kampioenschap omvat zes manches. De wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps is op 1 mei voorzien, de mythische race in Le Mans op 12 en 13 juni. Vandoorne zal dit jaar ook deelnemen aan de Formule E met Mercedes en is reserverijder bij het F1-team van Mercedes. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.