Stoffel Vandoorne pakt de elfde plaats in tweede vrije sessie in GP van Bahrein

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft vrijdag in een McLaren-Honda de elfde tijd neergezet in de tweede vrije sessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein.

De 24-jarige West-Vlaming reed op het circuit in Sakhir een rondje in 1:32.999, slechts zeven tienden trager dan zijn Britse teamgenoot Jenson Button, die met 1:32.281 verrassend de derde tijd reed. In de eerste sessie had Vandoorne, in de GP2 al drie keer winnaar in Bahrein, de achttiende tijd laten optekenen.

We zien McLaren-baas Ron Dennis bij Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne.
We zien McLaren-baas Ron Dennis bij Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne.© BELGA

De Duitser Nico Rosberg (Mercedes) was net als in de eerste oefensessie de snelste. Met 1:31.001 deed hij opnieuw beter dan zijn Britse teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton (1:31.242). Zaterdag volgen de derde vrije sessie en de kwalificaties, zondag (17 uur) de GP. Vandoorne mag debuteren in de Formule 1 door het forfait van Fernando Alonso. De Spaanse tweevoudige wereldkampioen is nog onvoldoende hersteld van de crash die hij twee weken geleden maakte in de Grote Prijs van Australië. Hij brak daarbij een rib en liep een klaplong op.

(Belga)