Stoffel Vandoorne over nieuw F1-seizoen: “Ik zet m’n geld op Lewis Hamilton”

© belga
Valerie Van Avermaet

Zondag staan de F1-racebolides in Melbourne opnieuw op de startgrid voor de GP van Australië. West-Vlaming Stoffel Vandoorne is testrijder binnen het F1-team van Mercedes en blikt vooruit op het nieuwe seizoen.

“De top drie zal uit dezelfde teams als vorig jaar bestaan: Mercedes, Red Bull en Ferrari. Alleen de volgorde moet nog bepaald worden. Al zou ik mijn geld zetten op teamgenoot en zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die de voorbije drie jaar de beste was. Mercedes was immers sterk tijdens de wintertesten in Barcelona.” Al houdt Vandoorne ook rekening met een aantal jongere gasten. “Er komt een nieuwe generatie aan. Jonkies als Charles Leclerc en Max Verstappen zijn getalenteerd en boeken snel progressie. Een wereldtitel voor één van hen moet mogelijk zijn, maar veel hangt af van hun materiaal.”

Vorig seizoen was de titelstrijd bij wijze van spreken al beslist na de vijfde Grote Prijs, dit jaar hoopt Stoffel op iets meer spanning. “Als het Red Bull-team van Max Verstappen goed start, is er iets mogelijk. De voorbije jaren boekte Red Bull wel vooruitgang naarmate het seizoen vorderde. Naar het einde toe won Verstappen ook races. Als de concurrentie dit keer vanaf het begin bij de pinken is, krijgen we misschien wel eens een andere wereldkampioen dan de voorgaande jaren.” (VVA)

Stoffel Vandoorne over nieuw F1-seizoen:
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier