Stoffel Vandoorne opnieuw zevende in Maleisië

Stoffel Vandoorne (McLaren) op de Grote Prijs in Maleisië. (Foto Belga) © BELGAIMAGE
Redactie KW

Max Verstappen (Red Bull) heeft de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië gewonnen. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) evenaarde op het circuit van Sepang met een zevende stek zijn beste resultaat ooit.

Max Verstappen (Red Bull) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië gewonnen, de vijftiende manche van het seizoen. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) evenaarde op het circuit van Sepang met een zevende stek zijn beste resultaat ooit. Twee weken geleden eindigde hij op de GP van Singapore ook op die plaats.

De pas 20-jarige Verstappen begon vanop de derde positie aan de race, maar nam in de vierde van 56 rondes de pole over van Lewis Hamilton (Mercedes). De Brit eindigde als tweede, voor de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), die als laatste vertrok, viel na een inhaalbeweging net naast het podium.

In de WK-stand blijft Hamilton de stand aanvoeren met 281 punten, voor Vettel (247 punten) en de Fin Valtteri Bottas (Mercedes/222 punten). Vandoorne (13 punten) krijgt er zes punten bij en staat veertiende.

Op 8 oktober staat de volgende GP op de agenda op het Suzuka International Racing Course in Japan.

Bron: Belga

Foto: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier