Stoffel Vandoorne niet in beeld bij Sauber

Stoffel Vandoorne afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. © BELGA
Bart Vanacker
Bart Vanacker Medewerker Formule 1

Saubers teambaas Frédéric Vasseur heeft aan het Britse blad Autosport.com ontkend dat Rumbekenaar Stoffel Vandoorne in de running zou zijn voor een zitje in 2019.

Vasseur geeft aan dat hij niet gehaast is om zijn line-up voor volgend jaar bekend te maken, maar Stoffel Vandoorne zou alleszins geen optie zijn voor het Sauberteam. “Hij komt niet ter sprake in de discussies.”

Vandoorne won in 2015 nog een titel bij het GP2-team ART onder leiding van Vasseur. Momenteel rijden Marcus Ericsson en Charles Leclerc bij de Zwitserse renstal. Leclerc verhuist volgend seizoen mogelijks naar Ferrari of Haas. Ericsson zou dankzij zijn betere resultaten mogen blijven.

Dan toch maar McLaren?

Als Sauber uit de boot valt voor Vandoorne, dan resten hem nog enkele uitwegen: blijven bij McLaren naast nieuwkomer Carlos Sainz en hopen op een betere wagen. Voor Vandoorne’s manager Alessandro Alunni Bravi is dit nog altijd de prioriteit, zo zei hij dit weekend aan de Franstalige omroep RTBF.

Maar wil het Britse team verder met de West-Vlaming? McLarens testpiloot Lando Norris zaagt aan de poten van Stoffels stoel: zowel tijdens de eerste vrije oefenritten in België als in Italië mag hij achter het stuur kruipen van de McLaren om ervaring op te doen.

Krijgt Vandoorne het deksel op de neus bij McLaren, dan zijn er nog vrije zitjes bij Force India, Williams, Toro Rosso en Haas. Norris is niet de enige bedreiging voor Vandoorne: Sky Sports signaleert vandaag dat Force India-piloot Sergio Perez aast op Vandoorne’s zitje bij McLaren. Geruchten, geruchten…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier