Stoffel Vandoorne neemt afscheid van F1: “Klaar voor een nieuwe uitdaging”

Met een veertiende plaats in de Grote Prijs van Abu Dhabi heeft Stoffel Vandoorne zondag op het circuit van Yas Marina afscheid genomen van McLaren en de Formule 1. Binnenkort gaat hij aan de slag in de Formule E. “Nu mag er even gevierd worden en dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit”, vertelde Vandoorne.

© AFP

Vandoorne greep in zijn laatste GP naast de punten. In de WK-stand eindigt hij met twaalf punten op de zestiende stek. Onze landgenoot viel bij de start meteen terug naar de laatste plaats, maar mengde zich nadien wel in de debatten. “Geen punten om het seizoen mee af te sluiten, al ben ik wel tevreden over de race, ik heb er nog plezier aan beleefd. Ik heb hard gevochten en kon nog enkele bolides inhalen, dat was het mooiste gedeelte van de race. Daarna heb ik er alles aan gedaan om mijn positie te behouden. Spijtig genoeg waren we niet snel genoeg voor de punten, maar dat was altijd zo. Ik heb er alles aan gedaan en het voelt goed dat het seizoen afgelopen is”, besloot Vandoorne.

Het werd een emotionele dag voor McLaren, want ook voor tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso was het afscheid aangebroken. Hij jaagt vanaf volgend seizoen op de Triple Crown, daarvoor moet hij enkel nog de 500 mijl van Indianapolis op zijn palmares brengen. Hun plaatsen worden volgend seizoen ingenomen door de Brit Lando Norris en de Spanjaard Carlos Sainz Jr. “Het zal nog enkele dagen duren vooraleer ik het volledig zal beseffen”, bekende Alonso. “Dit weekend zit voor altijd in mijn hart. Ik wil mijn fans bedanken die me gedurende achttien jaar gevolgd hebben. Ik heb altijd veel steun en respect gevoeld van hen. Ik ben trots op alles dat ik bereikt heb en dat ik heb mogen racen voor de beste teams ter wereld.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.