Stoffel Vandoorne na opgave: “Een heel ontgoochelende race”

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne leek zondag voor de vierde keer dit seizoen punten te scoren in het WK Formule 1, maar een haperende versnellingsbak besliste daar anders over. In de 51e van 70 af te leggen rondes moest de rijder zijn McLaren aan de kant zetten. Hij reed op dat moment op de negende plaats.

“Dit is een heel ontgoochelende race voor mij”, zegt Vandoorne op de website van zijn team. “Na een vlotte start hanteerde het team een goeie strategie waardoor beide auto’s in de punten reden. Het zat goed en het was enkel nog zaak om de finish te halen. Jammer genoeg trad er een mechanisch probleem op en moest ik de wagen stoppen. Dat bewijst dat het een mechanische sport is. Zo eindigen is een ontgoocheling maar als ploeg deden we het vandaag goed. Persoonlijk voelde ik mij goed dit weekend. De wagen had terug snelheid en ik kan tevreden zijn over mijn prestatie.”

De F1-rijders krijgen nu enkele weken rust. Eind augustus herneemt het WK met de GP van België in Spa-Francorchamps. “Ik kijk uit naar de zomerbreak”, zegt Vandoorne. “Het is tijd om wat te ontspannen, het hoofd leeg te maken en mezelf daarna klaar te stomen voor de thuiswedstrijd in Spa.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.