Stoffel Vandoorne moet voor de eerste keer dit seizoen opgeven

© REUTERS
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft de strijd in de Grote Prijs van Spanje voortijdig moeten staken met een probleem aan de versnellingsbak, zijn eerste opgave van dit seizoen.

Het was in de 47ste ronde dat Vandoorne, net voorbij de pit exit, zijn McLaren in het gras parkeerde. Hij reed op dat moment als 13de rond. Zowel voor Vandoorne zelf als voor het McLarenteam is het de eerste opgave van dit seizoen.

Straftijd

Vandoornes start vanop de 11de plaats was al niet helemaal verlopen zoals gepland. In de eerste bocht verliet hij de piste en viel daardoor terug naar de 14de plek. Bovendien kreeg hij 5 seconden straftijd en een strafpunt voor zijn manoeuvre: blijkbaar had hij via de verkeerde kant van de paaltjes terug het circuit opgereden.

Misschien was dit incident tegelijk wel Vandoornes geluk, want enkele bochten later kon de Rumbekenaar nog net de slippende Romain Grosjean ontwijken. Pierre Gasly en Nico Hülkenberg hadden minder geluk: zij werden uit de wedstrijd gekegeld.

Door het spel van de pitstops reed Vandoorne halfweg de wedstrijd als zevende rond en zat hij onder de achtervleugel van de Force India van Perez. McLaren wachtte tot in de 35ste ronde om Vandoorne binnen te roepen voor vers rubber in de hoop dat het zou gaan regenen. Het bleef echter droog boven Barcelona.

Opgave

Vandoorne viel na zijn pitstop terug naar de 13de plaats zonder veel perspectief op WK-punten. Twaalf ronden later was het over en uit. Net als vorig seizoen heeft de Rumbekenaar het einde van de GP van Spanje niet gehaald, al kan hij er dit keer niets aan doen.

Zijn ploegmaat Fernando Alonso slaagde er wel in om voor eigen publiek te finishen: hij strandde op de achtste plaats na een mindere start.

Vandoorne reist als 14de in de WK-tussenstand naar de volgende wedstrijd over 2 weken: de Grote Prijs van Monaco.

(BV – foto Reuters)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.