Stoffel Vandoorne moet poleposition inleveren

Stoffel Vandoorne op de IAA Car Show in Frankfurt in 2019.© BELGAIMAGE
Stoffel Vandoorne op de IAA Car Show in Frankfurt in 2019.© BELGAIMAGE
Bron: Belga

Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) start zaterdagnamiddag op het Circuit Ricardo Tormo uiteindelijk niet op de poleposition in de ePrix van het Spaanse Valencia, dat is de vijfde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap.

Onze landgenoot werkte zijn snelste ronde in Valencia af in 1:26.494 en was daarmee 28 duizendsten van een seconde sneller dan de Portugees Antonio Felix Da Costa (DS Techeetah). Zijn Nederlandse ploegmakker Nyck de Vries zette de derde tijd neer.

Overtreding

Na afloop bleek echter dat het bandennummer op de wagen van Vandoorne niet overeenkwam met het nummer op de technische fiche . Een overtreding en zo werden de tijden van Vandoorne geannuleerd, waardoor onze landgenoot helemaal achteraan moet starten.

Geen tweede pole van het seizoen dus voor Vandoorne in dit kampioenschap voor elektrische wagens. Eerder was hij in de eerste race in Rome de snelste in de kwalificaties. De tweede race in de Italiaanse hoofdstad werd twee weken geleden gewonnen door Vandoorne, waardoor hij in de tussenstand oprukte naar de vierde plaats. De ePrix van Valencia wordt zaterdagnamiddag gereden. De zesde manche van het seizoen vindt er zondag plaats.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.