Stoffel Vandoorne kroont zich tot vicekampioen van het GP2 Series-kampioenschap

Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix) uit Rumbeke mag zich vicekampioen van het GP2 Series-kampioenschap noemen. De 22-jarige Belg had zaterdag al de eerste GP2-race van Abu Dhabi gewonnen en eindigde in de sprintrace van zondag op het circuit van Yas Marina, de slotmanche van het kampioenschap, op de zesde stek. Daarmee verzekerde hij zich van de tweede plaats in de eindstand.

De winst ging zondag naar de Monegask Stefano Coletti (Racing Engineering), hij bleef de Braziliaan Felipe Nasr (Carlin) en de Fransman Arthur Pic (Campos Racing) voor. Vandoorne kwam als zesde over de streep, op ruim 13 seconden van de winnaar.

In de eindstand van het kampioenschap moest Vandoorne enkel de Brit Jolyon Palmer (DAMS) laten voorgaan. Die finishte zondag niet, maar was al langer zeker van de titel. Palmer totaliseert 276 punten, 49 meer dan eerste achtervolger Vandoorne (227). De West-Vlaming heeft drie punten voorsprong op het nummer drie Nasr (224).

Vandoorne, die deel uitmaakt van het McLaren Young Driver programma, werd vorig jaar al vicekampioen in de Formula Renault 3.5 en maakte dit seizoen zijn debuut in de GP2. Hij deed het meteen uitstekend en won vier wedstrijden.