Stoffel Vandoorne hoopt zondag op warm weer

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De kwalificaties voor de Grote Prijs van Japan werden voor McLaren zaterdag andermaal een teleurstelling. Stoffel Vandoorne eindigde als negentiende en voorlaatste, Fernando Alonso deed slechts een plaats beter. Ze trokken daarmee de lijn door van de tegenvallende oefenritten op het circuit van Suzuka.

“Het is al een lastig weekend geweest voor ons en ergens denk ik dat dit geen verrassing is. We zijn al het hele weekend niet competitief en onze prestaties lijken hier op wat we in Rusland toonden”, reageerde Vandoorne. “In de kwalificaties slagen we er niet in een klein stapje voorwaarts te zetten. Hopelijk doen we het in de race een beetje beter. Maar het is een omloop waarop je moeilijk kan inhalen, dus het wordt afwachten voor morgen.”

Vandoorne hoopt dat het zondag warm wordt boven Suzuka. Met een goeie bandenstrategie kan McLaren dan misschien een verschil maken, meent de West-Vlaming. “Het zou goed zijn mocht het een hete wedstrijd worden, want daardoor kan er wat blaarvorming op de banden ontstaan. We hebben het al goed gedaan in wedstrijden waarin dat meespeelde, en bandenmanagement is dan de sleutel. De strategie kan het verschil maken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier