Stoffel Vandoorne haalt onderste uit de kan in Singapore

Redactie KW

Stoffel Vandoorne is twaalfde geworden in de de Grote Prijs van Singapore na een puike inhaalwedstrijd.

Vandoorne had wel wat goed te maken na zijn tegenvallende kwalificatie. Hij vertrok vandaag pas als achttiende en de start verliep ook al niet op rozen. De Rumbekenaar liet zich verschalken door Williamspiloot Sergej Sirotkin, maar won enkele ronden later zijn plaats terug toen Sirotkin van de safety car profiteerde om vers rubber te halen.

Gestaag klommen zowel Vandoorne als ploegmaat Alonso op in het klassement. Driekwart ver in de wedstrijd reed Vandoorne zelfs een tijdlang als tiende. Na zijn pitstop kwam hij als twaalfde terug de baan op.

Huzarenstukje

In de finale sloop Vandoorne alsmaar dichter bij Ericsson en naderde hij hem zelfs tot binnen de seconde. Inhalen is echter een huzarenstukje in Singapore, zeker als je dat zonder brokken wil doen, zoals vandaag nog maar eens bleek.

De Rumbekenaar raakte met andere woorden niet meer voorbij Ericsson en finishte twaalfde. Een knap resultaat als je weet dat hij pas als achttiende van start ging en onder meer Gasly (Toro Rosso), kamikaze Perez en Magnussen in de Haas achter zich liet. Zijn teamgenoot Alonso greep een knappe zevende plaats.

Voor Vandoorne was het van de Grote Prijs van Groot-Brittannië, begin juli, geleden dat hij nog zo’n goed resultaat behaalde. Toen finishte hij elfde, mede dankzij de vele opgaves. Binnen 2 weken gaat het richting Sochi Autodrom, voor de Grote Prijs van Rusland.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.