Stoffel Vandoorne haalt eindzege in Race At Home Challenge binnen

Stoffel Vandoorne wint de Race At Home Challenge. © foto Stoffel Instagram
Redactie KW

De Brit Oliver Rowland heeft zondag de achtste en laatste manche van de Race At Home Challenge, het virtuele Formule E-kampioenschap, op zijn naam geschreven. Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigde als tweede en steekt hiermee de eindzege op zak.

De Duitser Pascal Wehrlein, die vooraf de algemene leiding in handen had, kwam niet ongeschonden uit de race en eindigde pas als twaalfde. Stoffel Vandoorne sprong zo in het algemene klassement over Wehrlein naar de winst. Tijdens de laatste race waren dubbele punten te winnen. Jérôme D’Ambrosio, die normaal de kleuren van Mahindra verdedigt, liet zich vervangen door Sam Dejonghe. Hij eindigde zeventiende.

Zaterdag moest Vandoorne vrede nemen met de vierde stek, waardoor hij de koppositie in het algemene klassement uit handen gaf. Vorige weekend was hij nog de beste in de zesde manche van de Race at Home Challenge. De 28-jarige West-Vlaming maakte zo een einde aan een reeks van drie tweede plaatsen op rij. In de eerste twee virtuele ePrix was hij vijfde geworden.

De Formule E legde zich de voorbije maanden, tijdens de door corona verplichte seizoensonderbreking, toe op online races, waarbij de piloten virtueel om de zege en punten koersten. Bij de Race at Home Challenge werd geld voor Unicef ingezameld. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier