Stoffel Vandoorne crasht vanop de pole in de bandenmuur, zege is voor Vergne

©BENOIT DOPPAGNE BELGA
©BENOIT DOPPAGNE BELGA
Bron: Belga

Het zat Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) zaterdag niet mee in de eerste ePrix van Rome. De Kortrijkzaan die was gestart vanaf de pole, eindigde zijn race in de bandenmuur. De overwinning was voor de Fransman Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), voor de Brit Sam Bird (Jaguar) en de Australiër Mitch Evans (Jaguar). Het is voor Vergne zijn tiende zege in de Formule E.

Het ging in de eerste ronde al een eerste keer mis voor Vandoorne. Onder druk van een inhaalmanoeuvre van de Duitser André Lotterer (Porsche) ging onze landgenoot van de baan af. Hij pikte in in dertiende positie, zette nog een inhaalrace neer tot op de vijfde plaats, maar in het slot van de race ging het opnieuw mis. Bij een inhaalmanoeuvre verloor Vandoorne de controle over het stuur en belandde in de bandenmuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de tussenstand van de Formule E neemt Bird (43 punten) de leiding over van Nyck de Vries (32 punten), de Nederlandse ploegmakker van Vandoorne die zaterdag ook moest opgeven. Ook een andere Nederlander Robin Frijns (Virgin), die zaterdag vierde werd, springt over hem naar de tweede plaats. Vandoorne staat na een achtste en een dertiende plaats tijdens de races in Dariya (Saoedi-Arabië) op een tegenvallende vijftiende plaats in de tussenstand, met zeven punten.

Zondag, vanaf 13u04, staat er een nieuwe ePrix op het programma in Rome.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.