Stoffel Vandoorne beperkt de schade in Silverstone maar pakt weer geen punten

Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft in de Grote Prijs van Groot-Brittannië een 12de plaats uit de brand gesleept. Veel meer zat er ook niet in na de tegenvallende kwalificaties, waardoor hij pas als 17de van start ging.

Bij de start moest Vandoorne meteen brokken vermijden wanneer Perez voor hem wegschoof. Zonder erg. De Rumbekenaar kon het tempo van Marcus Ericsson in de Sauber goed volgen maar dichterbij komen, zat er niet in.

Safety Car

Totdat Ericsson in de bandenmuur eindigde in de 33ste ronde. Vandoorne profiteerde van de daaropvolgende Safety Car om voor de tweede keer vers rubber te halen en kwam als 15de terug de baan op.

Meteen volgde er een nieuwe crash: dit keer tussen Sainz en Grosjean, voorliggers van Vandoorne.Hij won opnieuw twee plaatsen en hield na de tweede Safety Car-fase beide Williamspiloten achter zich.

Wanneer in de bloedstollende finale ook Verstappen zijn wagen aan de kant moest parkeren, was de twaalfde plaats voor Vandoorne een feit, net zoals in Frankrijk. Geen punten, dus, voor de zesde race op rij. Iets waar zijn ploegmaat Alonso wel in slaagde met een achtste positie.

Na drie raceweekends na elkaar kunnen de coureurs twee weken uitblazen: de volgende Grote Prijs vindt plaats van 20 tot 22 juli op de Duitse Hockenheimring.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.