Stilleggen handbalcompetitie raakt ook Apolloon Kortrijk

Michael Vandenbulcke. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Door de verstrengde coronamaatregelen stopt ook de handbalcompetitie. “Toch valt onze werking niet helemaal stil”, weet Michaël Vandenbulcke. De 34-jarige sportleraar en opvoeder werd op vraag van de handbalfederatie door de club aangeduid als ‘coronaverantwoordelijke’ van Apolloon Kortrijk.

“Ik deed ook vroeger al de organisatie van de wedstrijden”, legt Vandenbulcke uit. “Daarom werd ik aangeduid. Ik ken ook veel spelers en sta dicht bij elke ploeg.”

“Voorlopig mag er nog getraind worden, maar zonder fysiek contact. Dat wordt misschien niet gemakkelijk. Afstand houden en een groepssport trainen, dat is bijna ondoenbaar. Eerstdaags zal onze sportief directeur Koen Nel wel beslissen hoe het verder moet. Wij trainen normaal drie keer per week, ik vermoed dat dat maximum nog twee keer zal zijn. Onze trainer (Luc Vercauteren, red.) moet van Antwerpen komen, en er zijn verscheidene spelers die in Leuven of Gent studeren; of die nog drie keer per week de verplaatsing zullen maken om een vereenvoudigde training te volgen, dat wordt moeilijk. Je kan natuurlijk de conditie wel op peil houden en wat aan krachttraining doen. Anderzijds, de spelers hebben allemaal lidgeld betaald, met de bedoeling te sporten, natuurlijk. Het is misschien nog net te vroeg om de sportieve gevolgen in te schatten.”

Trouwe sponsors

“Voor wat het extra-sportieve betreft, wordt het stilleggen geen sinecure”, zegt Vandenbulcke. “Wij baten samen met basketbalclub Kortrijk Spurs en volleybalclub VTK in een vzw de kantine uit. Dat is dus wel een inkomen dat wegvalt, en betekent meteen een hap uit ons budget.”

“Gelukkig kunnen we rekenen op een schare trouwe sponsors, die al lieten weten dat ze ons zullen blijven steunen. Als het verbod voor onze club te lang blijft duren, riskeren we ook enkele evenementen te missen: een kaarting, een barbecue… Dat brengt voor onze club normaal gezien veel geld op”, besluit Vandenbulcke. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier