Stien Vanhoutte is nationaal kampioen op de marathon skeeleren

Stien Vanhoutte: "Met nog iets meer dan 5 kilometer te gaan, besloot ik om het tempo toch nog wat op te drijven." © a-RN
Redactie KW

In Tienen behaalden zes renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde een medaille op het Belgisch kampioenschap marathon: goud voor Stien Vanhoutte, zilver voor Brecht De Smedt en Fran Vanhoutte en brons voor Thomas Vosté, Noor Lingier en Niels Van Haaren.

Voor Stien Vanhoutte is het haar eerste Belgische titel op de marathon bij de seniores. “De wedstrijd ligt voor velen in de rustperiode waardoor het deelnemersveld niet zo groot was. Niettemin ben ik blij dat ik de winst op deze afstand op mijn palmares kan schrijven”, zegt Stien Vanhoutte, die al vroeg met Katrien Hernalsteen van RSC Heverlee in de aanval getrokken was. “We hebben bijna de hele wedstrijd samen gereden, maar er stond een harde wind, wat het een zware marathon maakte. We konden het kopwerk slechts onder ons tweeën verdelen. Na 42 kilometer weegt dat natuurlijk wel door. Met nog iets meer dan 5 kilometer te gaan, besloot ik om het tempo toch nog wat op te drijven. Hierdoor kon ik uiteindelijk alleen wegrijden en als eerste over de streep komen.”

Ploeggenote Noor Lingier, die nog junior is, legde beslag leggen op de derde plaats. “Dat maakte mijn overwinning nog mooier”, geniet Stien Vanhoutte. Stiens jongere zus, Fran Vanhoutte, eindigde op de tweede plaats in de categorie scholieren/cadetten. Zij reden een ingekorte versie van de marathon, namelijk een wedstrijd over 10,5 kilometer. Niels Van Haaren werd derde bij de jongens in deze leeftijdscategorie. Bij de mannen eindigden Brecht De Smedt en Thomas Vosté op de tweede en derde plaats. Indra Médard stapte halfweg uit de koers. “Door een weekje ziekte had ik niet veel energie in mijn benen. Ik had ook een offday. Nu is het tijd om wat te rusten.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier