Stien Vanhoutte eindigt tweede op de 1500 meter langebaanschaatsen

Redactie KW

In de derde manche van de Junior World Cup heeft Stien Vanhoutte van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde heel knappe resultaten neergezet.

In de Junior World Cup in het Italiaanse Baselga di Piné eindigde Stien Vanhoutte op een vierde plaats in de 1000 meter. Tijdens de tweede wedstrijddag behaalde ze haar sterkste resultaat met een verrassende tweede plaats op de 1500 meter in 2’08″177/1000sten.

Dat is een verbetering van maar liefst twee seconden ten opzichte van mijn persoonlijk record“, geniet Stien Vanhoutte. “Dit had ik niet verwacht omdat ik normaal gezien mijn beste resultaten haal op de kortere afstanden en omdat we net als vorige keer in Helsinki op een buitenbaan schaatsten. Dit weekeinde was het gelukkig een stuk minder koud dan twee weken geleden in Finland. Mijn 500 meter die ik eerder op de dag had gereden, was echter niet helemaal verlopen zoals ik had gehoopt. Daar was ik zesde geëindigd in een tijd die niet slecht was (41″206/1000ste), maar ik had technisch niet heel goed gereden met een slechte laatste bocht. Hierdoor heb ik me tijdens de 1500 meter volledig op techniek gefocust. Zo kon ik mijn rit wellicht efficiënter rijden en in een goede tijd finishen.”

Dankzij deze goede race schuift Stien Vanhoutte ook op naar een derde plaats in de algemene U23 wereldbeker-rangschikking op de 1500 meter.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier