Stien Vanhoutte eindigt als 22e op 1.000 meter

Stien Vanhoutte en Sandrine Tas.© PR
Stien Vanhoutte en Sandrine Tas.© PR
Redactie KW

Stien Vanhoutte uit Gistel is tijdens de wereldkampioenschappen schaatsen op de 1.000 meter als 22e (van 24) geëindigd. Vanhoutte noteerde zaterdag in de lege Thialf Arena in Heerenveen een tijd van 1:19.30.

De wereldtitel op de 1.000 meter ging naar Brittany Bowe (1:14.12). De Amerikaanse onttroonde de Nederlandse Jutta Leerdam in een rechtstreeks duel (1:14.67). De derde plaats was voor de Russin Elizaveta Goloebeva (1:14.84). Door de zware omstandigheden vielen de tijden wat tegen.

Tegen de Duitse Katja Franzen ging de 24-jarige Vanhoutte voortvarend van start. Vlak voor de 600 meterpassage verloor ze haar evenwicht. Ze bleef wel op de been, maar verloor veel snelheid. Daardoor bleef haar beste tijd (1:18.78) buiten bereik.

Eerder dit seizoen was het op de kilometer bij Vanhoutte telkens misgegaan. “Ze dacht aan te veel dingen tegelijk”, meent haar coach Simon Kuipers. “In zo’n race moet je aan één à twee dingen aandacht besteden. Wil je twintig zaken aanpakken, dan raak je in paniek.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.