Steven Dolfen favoriet voor Rallysprint van Moorslede

Vorig jaar was Bernd Casier oppermachtig © DM
Redactie KW

Zondag 11 maart wordt het West-Vlaamse autosport seizoen traditioneel op gang geschoten met de Rallysprint van Moorslede.

Dit jaar werd er niets veranderd aan het bestaande stramien. “Het centrum van Dadizele dient opnieuw als serviceplaats en rallycentrum terwijl het parcours zich op grondgebied van Moorslede bevindt”, opent Marnik Mallengier. “Er wordt gestart om 7.50 uur zondagmorgen. De deelnemers moeten het bekende parcours vier maal afleggen met na iedere rit een hergroepering van 25 minuten en een servicebeurt van anderhalf uur. De uiteindelijke winnaar wordt omstreeks 17.05 uur op het podium verwacht,” aldus secretaris Marnik Mallengier.

Dit jaar worden er 132 deelnemers aan de start verwacht en dit ondanks het feit dat er dit weekend ook de Spa Rally (tweede manche van het Belgisch kampioenschap) en de Rally van Hannuit(ASAF kampioenschap) gereden wordt.

De logische favoriet is Steven Dolfen die met een Citroën DS3 R5 aan de start komt. De Wervikse hardrijder is de enige die dit weekend een R5 wagen rijdt en moet dus logischerwijs de snelste van het pak zijn. Maar Dolfen begon zijn seizoen in mineur, want tijdens de recente Haspengouwrally ging hij zwaar van de weg af en de vraag is of hij voldoende hersteld is om dit weekend in Moorslede te winnen.

Zijn naaste belagers zijn Steve Bécaert en Bert Coene die beiden een Mitsubishi Lancer Evo X besturen en het voorspelde wisselvallig weer als bondgenoot hebben. Hou ook maar de Mitsubishi Lancer Evo 6,5 van Dennis Degroote in de gaten want de piloot uit Passendale maakt enorm veel progressie en met zijn verbeterde wagen moet hij in staat zijn een top-5 plaats te behalen. De Porsches van Gunther Monnens(met Moorsledenaar Nick Degryse als copiloot) en Andy Lefevere moeten het hebben van een droog parkoers en dat wordt blijkbaar moeilijk zondag. Andy Lefevere bestuurt de Porsche 997 GT3 van Chris Debyser en dit in het vooruitzicht dat hij zelf een Porsche wil klaarstomen ter vervanging van zijn Mitsubishi.

Bij de Historics is Paul Lietaer uiteraard de favoriet want zijn Subaru Legacy is een klasse te snel voor de rest van het deelnemersveld. Christophe Merlevede(BMW M3), Geert Vandoorne(Ford Escort), Piet Declercq(Porsche 911) en Patrick Mylleville(Porsche 911) kunnen strijden voor de resterende podiumplaatsen en de dichte ereplaatsen.

Met de concurrentie van de Spa Rally en de Rally van Hannuit zijn we benieuwd hoe groot de publieke belangstelling zal zijn op de 17e Rallysprint van Moorslede.

(FM)