Steven Dolfen begint rallyseizoen met valse noot

Steven Dolfen maakte in Landen zijn BK-debuut met een Citroën DS3 R5. (Foto DM) © Steven Dolfen maakte in Landen zijn BK-debuut met een Citroën DS3 R5. (Foto DM)
Redactie KW

Steven Dolfen reed in de Rally van Haspengouw zijn eerste BK-wedstrijd met een Citroën DS3 R5. De Zonnebekenaar ging na een bemoedigende start van de baan en dat stuurt zijn oorspronkelijke plannen in de war.

Steven Dolfen kon vorig jaar al even proeven van een R5 in de Short Rally van de Monteberg. Ondanks een geslaagd debuut bleef het bij een one-shot, waarna de Zonnebekenaar zijn focus verlegde op het VAS-kampioenschap. Met een Renault Clio R3 pakte hij de Vlaamse titel en dat leek opnieuw de deuren naar een R5 te openen. Afgelopen winter wist Dolfen een beperkt BK-programma met een Citroën DS3 R5 op poten te zetten.

In de Rally van Haspengouw stond hij voor het eerst tegenover de BK-tenoren. “We reden er vooral om te leren”, benadrukt de 35-jarige slager, genavigeerd door de Waal Laurent Decroupette. “Na een prima testsessie waren we vrij rustig van start gegaan. Het was nog wat zoeken op de eerste proeven, maar geleidelijk aan verhoogden we het tempo. Over het verschil met de koplopers waren we tevreden, zeker als je rekening houdt met onze beperkte ervaring en het feit dat de Citroën niet de snelste R5 is.”

“Forceren deden we zeker niet en we hadden nog geen enkel warm moment gehad. Helaas liep het mis op de vierde KP. Na een lang recht stuk gingen we iets te snel een flauwe rechtse bocht in. De wagen belandde aan de buitenkant in de struiken en daarna op het dak.”

VAS-wedstrijden

Door de sortie moet Dolfen zijn programma noodgedwongen herschikken. “Gelukkig blijkt de schade al bij al beperkt. We hadden geen frontale impact en ook de motor en versnellingsbak zijn niet geraakt. De volgende BK-rally’s laten we wellicht aan ons voorbij gaan om, vooral met onze lokale sponsors in gedachten, meer in eigen streek te gaan rijden.”

“Onze geplande deelname aan de Rallysprint van Moorslede gaat normaal gezien gewoon door, maar dan wel met de tweede DS3 van Reinaud Van Eecke. Daarna willen we met één of meerdere VAS-wedstrijden verder ritme opdoen richting de Ypres Rally. Dit is een tegenslag, maar de steunbetuigingen en schouderklopjes doen ongelooflijk deugd“, besluit Steven Dolfen.

(JD)