Steve Parmentier start met zelf opgebouwde Peugeot 205 in thuisrally

Steve Parmentier. (Foto DM)
Redactie KW

Steve Parmentier kiest telkens voor een programma in eigen streek met de Ypres Rally als onbetwist hoogtepunt. De Westvleterenaar wil met zijn Peugeot 205 voor de derde opeenvolgende keer de finish halen.

Zoals voor de meeste streekrijders is en blijft de Ypres Rally het summum. Het seizoen van Steve Parmentier draait al enkele jaren rond zijn thuisrally. “Ieper is en blijft dé rally van België”, vertelt de Peugeot-rijder. “Twee jaar geleden stonden we er voor het eerst aan de start met een Citroën C2 R2 Max. Een schitterende wagen waar we enorm van genoten hebben, maar een wagen huren voor Ieper kost een pak geld. Voor hetzelfde budget hebben we vorig jaar onze Peugeot 205 opnieuw opgebouwd, zodat die conform was om in Ieper te starten. Op vrijdagavond moesten we jammer genoeg opgeven met koppelingsproblemen, waardoor we twee proeven misten. Op zaterdag konden we gelukkig herstarten en zo haalden we toch nog het eindpodium.”

“Tussen de proeven wordt telkens wat afgelachen tussen de streekgenoten”

Finishen wordt ook nu weer het hoofddoel voor Steve Parmentier en copiloot Pieter Lampaert. “In het klassement kunnen we met onze Peugeot weinig tot niets betekenen. De R2-wagens hebben al snel 15 pk meer. In onze groep M zijn er misschien wel nog enkele streekrijders waarmee we ons kunnen meten, maar eigenlijk komt plezier op de eerste plaats. Tussen de proeven wordt telkens wat afgelachen tussen de streekgenoten. Al is lang wachten er nooit bij in Ieper. Als er al een proef wordt geannuleerd, ben je snel bij de volgende, zodat je nooit echt uit het ritme raakt. Dat is wel een leuk aspect van deze Ieperse rally.”

Verraderlijke thuisproef

Als Westvleterenaar mag Parmentier dit jaar ook voor eigen volk aantreden. “Een leuk extraatje, want de nieuwe proef van Vleteren passeert op nauwelijks 20 meter van mijn deur. Het is wel een verraderlijke proef met veel gripveranderingen. Ik vrees dat die proef toch een aantal slachtoffers zal maken. Ook wij zullen er op onze hoede zijn, de hele rally eigenlijk. Het heeft geen zin om meteen te gaan aanvallen op vrijdagavond, want dat moet je meestal toch bekopen. Kijk maar naar de vele buitenlanders die zich elk jaar opnieuw laten vangen. Op zaterdagavond de aankomst halen en vooral genieten, daar draait het bij ons om”, aldus Steve Parmentier. (JDH)