Steve Bécaert kiest na seizoen in een R5 weer voor Mitsubishi

Redactie KW

Voor Steve Bécaert staat het R5-verhaal voorlopig ‘on hold’. De Poperingenaar besloot weer een Mitsubishi aan te kopen om nieuwe BK-rally’s te ontdekken. Daarnaast wil hij zich blijven tonen in VAS-wedstrijden.

Na drie seizoenen met een Mitsubishi Lancer reed Steve Bécaert vorig jaar negen wedstrijden aan het stuur van een R5. “2017 zagen we vooral als een leerjaar,” vertelt de 32-jarige transporteur. “Op het einde van het seizoen reden we twee wedstrijden met een Skoda Fabia R5 en het was de bedoeling om dit jaar verder te gaan met die wagen.”

“Anderzijds wou ik ook enkele mooie BK-rally’s betwisten, maar telkens een R5 huren bleek financieel niet haalbaar. Daarom hebben we beslist om opnieuw een Mitsubishi Lancer Evo X R4 aan te kopen en willen ons daarmee net achter de R5-wagens situeren, al merken we wel dat de kloof de laatste jaren groter is geworden.”

VAS-titel

Bécaert wil dit seizoen zonder druk enkele nieuwe wedstrijden ontdekken in het BK. Op VAS-niveau wordt dan weer stiekem op een eerste algemene overwinning gemikt. “Ik wil dit jaar enkele mooie BK-wedstrijden rijden zoals de Rallye de Wallonie en de Condroz Rally. Ook de East Belgian Rally staat op het verlanglijstje. Naast de TAC Rally staat uiteraard ook de Ypres Rally op het programma. Tussendoor willen we zo hoog mogelijk scoren in VAS-wedstrijden.”

Deze zomer gaan we evalueren of het de moeite loont om nog eens op de VAS-titel te mikken en eventueel onze kalender aanpassen. Ondertussen droom ik wel nog steeds van een eerste algemene zege. Twee jaar geleden verloor ik nipt de Rallysprint van de Monteberg en vorig jaar was ik er in Oostrozebeke ook al eens dicht bij.”

“Het remgedrag en de wegligging zijn compleet anders dan in een R5”

Nu zondag krijgt de Mitsubishirijder een nieuwe kans in de Rallysprint van Moorslede, de thuiswedstrijd van copiloot Nico Beernaert. “Ik wil graag vooraan meedoen, maar zal toch weer moeten wennen aan de Mitsubishi. Het remgedrag en de wegligging zijn compleet anders dan in een R5. Hopelijk wordt het een leuke strijd met onder andere Bert Coene en Steven Dolfen. Bij droog weer vrees ik ook Gunther Monnens en zijn Porsche. In elk geval mikken we op een podiumplaats”, aldus Steve Bécaert.

(JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.