Regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren komt eerder verrassend aan de start. "Voor mij is dit geen verrassing. Ik voelde dat we nog wat testwerk te doen hadden en dat kan je nergens beter dan tijdens een wedstrijd zelf. We willen met het oog op de Renties Ypres Rally verschillende set-ups uitproberen en verder de pas gemonteerde evolutiemotor nog beter onder de knie krijgen. De nieuwe motor is twee seconden sneller op tien kilometer en misschien voelen we dat niet, maar de chrono's liegen niet. Het resultaat is hier van ondergeschikt belang, maar we gaan natuurlijk de zege niet cadeau doen", aldus Verschueren.

Ex-winnares is niet kansloos

Melissa Debackere krijgt het dus moeilijk om haar zege van vorig jaar over te doen, maar de Wervikse pilote is zeker niet kansloos omdat ze opnieuw blaakt van vertrouwen na het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor.

Davy Vanneste rijdt eveneens een Skoda Fabia R5 voor en dat was totaal niet voorzien. De wagen werd gehuurd door Filip Eggermont, maar de Wielsbekenaar kan niet starten omdat zijn rijbewijs ingetrokken is. Daarom zocht en vond Eggermont een vervanger om met de Skoda Fabia R5 te rijden. Voor Davy Vanneste is dit de ideale manier om de wagen te ontdekken in het vooruitzicht van de Renties Ypres Rally.

Filip Eggermont uit Wielsbeke kan niet starten omdat zijn rijbewijs ingetrokken is

Zowel Guillaume de Mevius als Andy Lefevere behoren eveneens tot de zegekandidaten. Andy Lefevere won hier in het verleden al, maar heeft wedstrijdritme tekort en zijn Mitsubishi Lancer Evo X krijgt het steeds moeilijker tegen de R5 wagens, terwijl de Mevius na drie zware ongevallen een nieuwe copiloot komt proberen, met name Martijn Wydaeghe.

Kandidaten voor een dichte ereplaats

Naast de favorieten voor de zege zijn er nog heel wat kandidaten voor een dichte ereplaats zodat het drummen wordt voor een plaats in de top 10. Xavier Lannoo (Peugeot 208), Bruno Parmentier (Ford Fiesta), Dennis Degroote, Bert Coene en Steve Becaert (allen Mitsubishi), Tobi Vandenberghe, Thierry Cokelaere en Kurt Braeckevelt (allen BMW) hopen allemaal ergens in die top 10 te finishen.

Bij de Historics kijken we uit naar het duel tussen Paul Lietaer (Opel Manta 400) en Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), want dit wordt normaal ook in de Historic Ypres Rally het duel om de zege.

Dit jaar wordt er gestart zondag om acht uur voor vier omlopen van drie klassementsproeven elk. "De snelheidsritten in Hulste en De Ginste zijn identiek aan vorig jaar terwijl de proef in Wielsbeke dit jaar veranderd werd. We rijden, net als enkele jaren geleden, een deel op een industriezone en een deel op een privéterrein waarbij we een mooie publiekszone voorzien hebben zodat de toeschouwers de wagens verschillende keren aan het werk zien in alle veiligheid", aldus Dirk Vermeirsch.

De uiteindelijke winnaar wordt omstreeks 18.30 uur op het podium op het Gemeenteplein in Oostrozebeke verwacht.

Regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren komt eerder verrassend aan de start. "Voor mij is dit geen verrassing. Ik voelde dat we nog wat testwerk te doen hadden en dat kan je nergens beter dan tijdens een wedstrijd zelf. We willen met het oog op de Renties Ypres Rally verschillende set-ups uitproberen en verder de pas gemonteerde evolutiemotor nog beter onder de knie krijgen. De nieuwe motor is twee seconden sneller op tien kilometer en misschien voelen we dat niet, maar de chrono's liegen niet. Het resultaat is hier van ondergeschikt belang, maar we gaan natuurlijk de zege niet cadeau doen", aldus Verschueren.Melissa Debackere krijgt het dus moeilijk om haar zege van vorig jaar over te doen, maar de Wervikse pilote is zeker niet kansloos omdat ze opnieuw blaakt van vertrouwen na het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor. Davy Vanneste rijdt eveneens een Skoda Fabia R5 voor en dat was totaal niet voorzien. De wagen werd gehuurd door Filip Eggermont, maar de Wielsbekenaar kan niet starten omdat zijn rijbewijs ingetrokken is. Daarom zocht en vond Eggermont een vervanger om met de Skoda Fabia R5 te rijden. Voor Davy Vanneste is dit de ideale manier om de wagen te ontdekken in het vooruitzicht van de Renties Ypres Rally.Zowel Guillaume de Mevius als Andy Lefevere behoren eveneens tot de zegekandidaten. Andy Lefevere won hier in het verleden al, maar heeft wedstrijdritme tekort en zijn Mitsubishi Lancer Evo X krijgt het steeds moeilijker tegen de R5 wagens, terwijl de Mevius na drie zware ongevallen een nieuwe copiloot komt proberen, met name Martijn Wydaeghe.Naast de favorieten voor de zege zijn er nog heel wat kandidaten voor een dichte ereplaats zodat het drummen wordt voor een plaats in de top 10. Xavier Lannoo (Peugeot 208), Bruno Parmentier (Ford Fiesta), Dennis Degroote, Bert Coene en Steve Becaert (allen Mitsubishi), Tobi Vandenberghe, Thierry Cokelaere en Kurt Braeckevelt (allen BMW) hopen allemaal ergens in die top 10 te finishen.Bij de Historics kijken we uit naar het duel tussen Paul Lietaer (Opel Manta 400) en Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), want dit wordt normaal ook in de Historic Ypres Rally het duel om de zege.Dit jaar wordt er gestart zondag om acht uur voor vier omlopen van drie klassementsproeven elk. "De snelheidsritten in Hulste en De Ginste zijn identiek aan vorig jaar terwijl de proef in Wielsbeke dit jaar veranderd werd. We rijden, net als enkele jaren geleden, een deel op een industriezone en een deel op een privéterrein waarbij we een mooie publiekszone voorzien hebben zodat de toeschouwers de wagens verschillende keren aan het werk zien in alle veiligheid", aldus Dirk Vermeirsch.De uiteindelijke winnaar wordt omstreeks 18.30 uur op het podium op het Gemeenteplein in Oostrozebeke verwacht.