Stenn Goetstouwers en Katrien Maes winnen triatlon in Jabbeke

Stenn Goetstouwers wint bij de mannen. © (Foto ACR)
Redactie KW

West-Vlamingen behalen geen eerste plaats maar vervolledigen wel de podia van de 111-triatlon waar de afscheidnemende Marino Vanhoenacker het startschot gaf.

Naast de 111- triatlon met 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen had zondag in en rond het Klein Strand en het Vrijetijdscentrum Vlamingveld in Jabbeke in de voormiddag ook een recreatieve sprinttriatlon plaats. Voor de 111 werd het fietsparcours aangepast en het loopparcours lichtjes gewijzigd. Met circa 370 deelnemers was de wedstrijd volzet. Bruggeling Louis Naeyaert zegde af en ook Kenneth Vandendriessche, vorig jaar tweede in Jabbeke was er niet bij. De Ruddervoordenaar was onlangs goed voor brons in de zware triatlon op Alpe D’Huez en leek nog onvoldoende gerecupereerd. Dus was het uitkijken naar enkele andere toppers, al werd het tijdens het fietsen al duidelijk dat het tussen Kasper Lagae en Stenn Goetstouwers zou gaan.

Lagae uit Lauwe had duidelijk een goede dag en leek van Goetstouwers weg te rijden, maar kwam in een van de vele bochten na twintig kilometer fietsen ten val. “Mijn pedaal raakte de grond. Mijn elleboog en bil waren geraakt en ik heb dan echt op adrenaline verder gereden. Het zijn schaafwonden. Ik denk dat ik van ons twee wel de beste fietser was. Van de 100 kilometer heb ik er wellicht 85 op kop gereden”, vertelt Lagae. Tijdens het lopen moest hij Goetstouwers, die de Ironman in Barcelona op zijn programma heeft, laten voorgaan. De triatleet uit Wuustwezel won in 3:07’02”.

Katrien Maes zegeviert bij de dames in Jabbeke.
Katrien Maes zegeviert bij de dames in Jabbeke.© (Foto ACR)

Kasper Lagae werd verdienstelijk tweede (3:08’37”) voor een andere West-Vlaming, Hans Van Den Buverie uit Bredene (3:10’39). Seppe Odeyn deed een knappe remonte tijdens het lopen en werd vierde. De overige plaatsen in de top tien waren voor West-Vlaamse triatleten: Sybren Baelde (5), Sven Vandenbroucke (6), Vincent Van de Walle (7), Hannes Cool (8), Matthias Allegaert (9), Whytic Priem (10).

Het was voor de deelnemers een zware wedstrijd. Niet alleen omwille van de drukkende warmte, maar ook door de vele bochten langs het parcours.

Bij de dames ging de zege naar de Oost-Vlaamse Katrien Maes (3:37’21”). Zij won de dag voordien ook al de Dokmeerkwarttriatlon in Berlare. Lore Vanclooster ging tijdens het lopen nog voorbij Ine Couckyt. Lore afkomstig uit Gits, maar met haar echtgenoot Tom Mets woonachtig in het Leuvense waar ze na haar studies is gebleven kwam als zevende uit het water en stak meteen iemand voorbij in het fietsen. Er volgden er dan nog een enkele andere. “Ik ging met Tom een eerste keer op hoogtestage en wist niet goed hoe ik daarop zou reageren. Het ging echt super goed. Op het einde zag ik Ine voor mij lopen en dat was een motivatie om door te gaan. Katrien is een categorie hoger. Als tweede finishen had ik echt niet verwacht”, aldus Lore die binnen enkele dagen meter wordt, van het kind van haar zus.

Vanclooster finishte in 3:40’05”. Couckyt uit Lauwe in 3’41’15”. Ines Van Troyen en Lies Vermont uit Menen vervolledigde de top vijf. (ACR)