Stanley Verstraete zegeviert op eerste West-Vlaamse motorcross in Beernem

© Foto Coghe

De openingscross van West-Vlaanderen werd een dikke meevaller, met op zaterdag 117 jeugdrijders en 44 pitbikes achter het starthekken en op zondag 390 ronkende motoren die op zoek gingen naar de eerste punten in het kampioenschap.

Stanley Verstraete uit Zerkegem mocht in eigen regio eindelijk juichen. De jonge kerel moest even op zoek naar de goede vorm en bleef gespaard van pech. In de eerste reeks der Nationalen MX2 kwam hij als derde onder de geblokte vlag, maar na de pauze was het bingo met de reekszege en ook de eindzege.

Christophe Hempte (Avelgem) mocht andermaal op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Masters met dubbele reekszege. Mattis Meersschout (Wingene) was de beste bij de Internationalen MX2, voor Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) en Jerome Biets (Jabbeke).

Secondenstrijd

Spanning troef bij de Internationalen MX1. Jurgen Wybo uit Lichtervelde was heer en meester in de eerste reeks. Na de kopstart nam hij een ruime voorsprong en klokte af met enkele seconden bonus. In de tweede manche had hij opnieuw de kopstart en kon hij verder uitlopen, tot hij gas minderde en pas als vijfde over de finish kwam. Bij navraag wist hij te vertellen dat hij niet beter kon door hevige rugklachten. In de eindafrekening telde hij zes punten, net als David Segers. Die laatste deed er echter vier seconden minder over en ging zo met de zege aan de haal. Jorne Tytgat uit Kerckhove eindigde knap op de derde plaats.

Julie Vandevelde (Desselgem) werd tweede bij de Dames-Open. Jamy Carron (Tielt) behaalde goud bij de Nieuwelingen MX1 met een derde plaats en een reekszege. Lothar Desmet (Pittem) mocht ook mee op het podium met tweede en vierde plaatsen. Maikel Zutterman eindigde als derde in eigen gemeente bij de Experten met tweede en derde plaatsen. Stijn Vynckier (Wielsbeke) was dan weer derde bij de Nieuwelingen MX2, een groep van 45 rijders. Junior Verhelst (Wingene) reed naar de derde plaats bij de Beloften met een reekszege en vijfde plaats. Jens De Kegel (Koekelare) mag tevreden zijn met een tweede plaats bij de Quads A met tweede en derde plaatsen, in een groep met liefst 33 vierwielers achter het starthekken. Jason Carron (Tielt) eindigde als derde bij de Nationalen MX1.

Zijspannen

Hij mag dan de jongste van de bende zijn, maar Dylan Boussy was andermaal de beste bij de Zijspannen en dat met liefst 26 ‘karren’ achter het starthekken. Dylan won de eerste reeks, samen met zijn bakkenist Jens Mans. Onze jonge B-kampioen uit Koekelare werd tweede in de slotmanche achter de regerende A-kampioenen Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) die in de eerste reeks als tweede finishten. In de totaalstand werd Boussy winnaar met bonus van zeven seconden in de totaaltijd.

Maxime Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Koolkerke) legden beslag op de derde plaats in groep A, net voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke). In groep B was de eindzege andermaal voor Kelly Debruyne-Kenny Boxtaele (Poperinge-Ooigem), voor de broers Olivier en Gauthier Valcke uit Oostrozebeke, en op de derde plek de heroptredende Danny De Cloedt-Robbe De Veene (Brugge).

Volgende afspraak op 9 april in het Oost-Vlaamse Hamme.