Stacy Bertrandt stopt met turnen

Stacy Bertrandt (rechts) vorig jaar met naast zich Margaux Daveloose en Julie Vandamme. © (Foto ACR)
Redactie KW

De 16-jarige turnster uit Brugge maakte deel uit van het nationale damesteam toestelturnen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio.

De nationale gymnasten plaatsten zich vorig jaar op het WK in Stuttgart voor de Olympische Spelen in Tokyo. De turnsport bij de meisjes en mede door de knappe prestaties van Nina Derwael geraakte hierdoor zeer populair. Julie Vandamme, Margaux Daveloose, alsook Noémie Louon en Stacy Bertrandt, die begin dit jaar senior werden, en allen lid zijn van Turnclub Varsenare maakten deel uit van Team Belgium, net als Jade Vansteenkiste (Gym Izegem) als een andere provinciegenoot. Een groep van elf die in de running was voor een plaats in het Olympisch team. Nina Derwael is een zekerheid maar dan waren ze nog met tien meisjes voor drie resterende plaatsen.

De coaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls kondigden onlangs reeds aan dat binnen het team Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en ook Stacy Bertrandt zijn gestopt. De Brugse gymnaste maakte het nieuws nu ook officieel via de sociale media. “Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat dit het einde is van een heel mooi hoofdstuk in mijn leven. Gymnastiek is de voorbije negen jaar een heel groot deel van mijn leven geweest. Ik kend veel ups en downs en had de afgelopen maanden een zware last omwille van een knieblessure”, klinkt Stacy die op doktersadvies ooit met turnen begon en op haar tiende naar Gent kon, naar de topsportschool waar ze zich verder kon ontwikkelen tot een lid van het nationale damesteam.

De brug werd op termijn haar lievelingstoestel, waar ze bijvoorbeeld als zevende eindigde in de finale op het WK Juniores in Gyor (Hongarije) in 2019. Allround werd Stacy toen elfde.

“Deze sport heeft me zoveel geweldige herinneringen opgeleverd en ik heb dingen meegemaakt waar ik nooit van had kunnen dromen. Ik heb zoveel mooie plekken gezien en ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet die het allemaal nog beter hebben gemaakt. Deze beslissing is dan ook de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen, maar ik heb het gevoel dat dit voor mij de juiste keuze is. Ik wil iedereen bedanken die me tijdens deze geweldige reis heeft gesteund en geholpen, want zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Ik zal de meisjes altijd steunen en volgen en ik wens ze veel succes met de Olympische Spelen in 2021. Aan alles komt uiteindelijk een einde, maar de herinneringen zullen voor altijd blijven duren”, aldus Stacy Bertrandt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier