Sprintster Manon Depuydt blijft gemotiveerd

Depuydt is onze beste sprintster. (foto Belga) © belga
Tom Vandenbussche

Manon Depuydt, onze beste sprintster op de 200 meter en lid van de 4×400 meter-estefatteploeg, zag na de Spelen in Tokio ook het EK atletiek in Parijs wegvallen.

“Jammer, want ik zag mezelf dit jaar internationaal doorgroeien”, vertelt Depuydt, die in de zomer van 2018 al deelnam aan het EK atletiek voor senioren in Berlijn. “Maar ik blijf op training gemotiveerd voortwerken. Atleten die al of bijna voor de Spelen geselecteerd waren, hadden het voorrecht om in de Topsporthal in Gent te mogen trainen. Ik was daar ook bij en heb mijn trainingen altijd kunnen blijven doen. Met mijn motivatie valt het vrij goed mee. Ik probeer tijdens mijn trainingen sowieso niet op één wedstrijd te focussen, want mentaal is dat heel zwaar. Ik probeer altijd het beste van mezelf te geven.”

“Het is afwachten welke competities er dit jaar nog zullen komen. Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet echt mee bezig. Er is al zoveel gezegd en gespeculeerd. Je kan je daar toch niet op focussen. Ik wil de tijd die we nu hebben gebruiken om te werken aan punten waar we normaal minder tijd voor hebben. En intussen stellen we tussentijdse doelen. Met mijn trainer is er beslist om begin juni een soort van wedstrijdblok op training in te lassen.”

“De kans is reëel dat Depuydt in de zomer van 2021 aan de Olympische Spelen mag deelnemen. “Ik maak deel uit van de 4×400 meter-estafetteploeg, de Belgian Cheetahs. En op de 200 meter moet ik in de top 56 van de ranking staan. Toen de coronacrisis uitbrak, was ik daarbij, al was de selectieprocedure natuurlijk nog niet voorbij. Momenteel hebben we geen zicht op hoe we ons voor Tokio kunnen plaatsen. Het enige wat we weten, is dat er tot december geen punten te verdienen vallen.”

Examens in juni

Intussen bereidt Depuydt zich in Gent voor op haar examens kinesitherapie. “Van thuis uit uiteraard”, vertelt ze. “Ik ben het gewoon om vanop afstand te studeren. Ik kan nu wel online lessen volgen. Dat is praktisch, want ik kan ze bekijken wanneer ik wil en moet dus nooit trainingen verplaatsen. Het enige jammere is dat ik in functie van de Spelen minder studiepunten had opgenomen, dus heb ik gevraagd of ik al aan mijn bachelorproef over de invloed van slaaptekort op chronische pijn mocht beginnen. Het was goed.”

De Klemskerkse vermeed de voorbije twee maanden ook zoveel mogelijk het contact met andere mensen. “Om zeker dat virus niet op te lopen en gezond te blijven. Mijn familie – mijn ouders en zus – heb ik pas vorig weekend voor de eerste keer teruggezien, naar aanleiding van Moederdag. (glimlacht) In de tuin en vanop afstand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten