Sportraad bekroont Torhoutse sportlaureaten

Tijdens het jaarlijkse Sportgala in zaal De Mast heeft de Torhoutse sportraad de stedelijke sportlaureaten 2018 bekendgemaakt: atlete Maité Beernaert, crossduatleet Kris Coddens en boogschutter Hugo Biddelo.

Maité Beernaert won vorig jaar goud in het verspringen tijdens de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires. © JS

De sportraad stapte dit jaar voor het eerst af van de grote hoeveelheid verschillende sporttrofeeën die de voorbije jaren werden toegekend. Voor 2018 beperkte het adviesorgaan zich tot de essentie: sportprestatie van het jaar, jeugdsportprestatie van het jaar en De Koarle voor een verdienstelijke sportieve carrière. Ook werden tijdens het Sportgala alle provinciale en Vlaamse kampioenen, individueel en per ploeg, in de bloemetjes gezet. Het ging om Torhoutse sporters die vorig jaar een sterke prestatie hebben gerealiseerd en clubs of teams die in 2018 op nationaal, Europees of wereldvlak schitterden.

Maité pakte goud op de Olympische Jeugdspelen

Voor de beste sportprestatie bij de jeugd waren er twee kandidaten: het wedstrijdteam CD Crew van de Torhoutse dansschool Culture Dance in het sportcentrum The Move en atlete Maité Beernaert van Houtland AC. De dansers konden niet op tegen Maité, want als 17-jarig atletiektalent pakte ze in oktober van vorig jaar op de Olympische Jeugdspelen in het Argentijnse Buenos Aires de gouden medaille in het verspringen. Een prestatie die menig mond deed openvallen.

Voor de trofee voor de sportprestatie van het jaar hadden er zich vier kandidaten aangemeld: Ilke Lagrou van Houtland AC (hamerslingeren), Jurgen Boterberge (duatlon), Kris Coddens (crosstriatlon en -duatlon) en Danny Verdickt (karabijnschieten). Kris Coddens, al vele jaren op hoog niveau bezig, haalde het.

Vijftig jaar actief bij schuttersgild Sint-Sebastiaan

De Koarle, de trofee voor een verdienstelijke carrière op het vlak van sport, werd een strijd tussen twee schutters: enerzijds Romain Verstringe van de Flandria Karabijnschutters en anderzijds Hugo Biddelo van de handbooggilde Sint-Sebastiaan. Laatstgenoemde won de titel. Hugo is al liefst 50 jaar lid van Sint-Sebastiaan en sinds 40 jaar keizer van het genoemde schuttersgild: dankzij drie opeenvolgende siretitels. Hij heeft als schutter voorts zitting in de roemrijke Nobele Orde van de Papegay. In 1985 behaalde hij een heel aparte titel: kampioen van België met de schietlap.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.