© VDB

Steven Casteele liet zich loodsen door zijn broer Mathijs, maar die kon het snelle tempo van de koplopers niet echt lang aan. Steven deed het dan maar solo en werkte meer dan de helft van de 21 km in zijn eentje af. Hij verbeterde het wedstrijdrecord van Stijn Fincioen (1u.07'47") met bijna een minuut tot 1u06'54". Met deze zege kroont Steven Casteele zich meteen tot Vlaams kampioen.

Van Steven Casteele (22) wordt nog veel verwacht. De KKS-atleet kroonde zich onlangs nog tot Belgisch kampioen op de 10 km. Hij hoopte zich nog voor de Universiade in Taiwan te plaatsen op de 5.000 meter. Met de limiet halen voor de selectiedatum van 1 juli zal niet meer lukken.

Nico Serroen, nog een Wevelgemnaar, won in Torhout de volledige marathon in een chrono van 2u41'23".

(Foto Bart)

Steven Casteele liet zich loodsen door zijn broer Mathijs, maar die kon het snelle tempo van de koplopers niet echt lang aan. Steven deed het dan maar solo en werkte meer dan de helft van de 21 km in zijn eentje af. Hij verbeterde het wedstrijdrecord van Stijn Fincioen (1u.07'47") met bijna een minuut tot 1u06'54". Met deze zege kroont Steven Casteele zich meteen tot Vlaams kampioen.Van Steven Casteele (22) wordt nog veel verwacht. De KKS-atleet kroonde zich onlangs nog tot Belgisch kampioen op de 10 km. Hij hoopte zich nog voor de Universiade in Taiwan te plaatsen op de 5.000 meter. Met de limiet halen voor de selectiedatum van 1 juli zal niet meer lukken.Nico Serroen, nog een Wevelgemnaar, won in Torhout de volledige marathon in een chrono van 2u41'23".(Foto Bart)