Sportpetje af voor… nieuw West-Vlaams record van verspringer Mathew Ugwu

Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op verspringer Mathew Ugwu.

Mathew Ugwu, een Oostendenaar met Nigeriaans bloed die momenteel bij de scholieren uitkomt, zette twee weken geleden zijn PR in het verspringen op 7m03. Gisteren kwam de atleet van Olympic Brugge echter nog een pak beter voor de dag. Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in de Gentse Topsporthal sprong hij bij zijn vijfde poging 7m22 ver, een verbetering van zijn record van maar liefst 19 centimeter, goed voor de Vlaamse titel én een nieuw West-Vlaams record.

Het vorige record stond op naam van Tristan Glorie, die vorig jaar 7m10 sprong en gisteren met 6m96 beslag legde op plaats twee. Opmerkelijk: beiden namen ook nog deel aan een andere discipline op het VK. Ugwu behaalde brons op de 60 meter horden.

In Gent viel ook een nieuwe persoonlijke besttijd en gouden medaille te noteren van Aaron Van Lersberghe, ploegmaat bij OB, op de 800 meter bij de cadetten. De nieuwe toptijd: 2’07″45.

(TVB – Foto Karin Van der Poorten)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.