Sportpetje af voor… Niels Van Zandweghe, die brons pakt op een WB-wedstrijd

Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op de Brugse roeier Niels Van Zandweghe. De wereldkampioen bij de beloften mocht het deze week bij de grote jongens doen en deed dat uitstekend met een bronzen medaille.

Niels Van Zandweghe pakte vorig jaar nog de wereldtitel bij de beloften, dit jaar wil hij het eens proberen bij de grote jongens. En hij doet dat voorlopig in de lichte skiff nu zijn maatje Tim Brys, met wie Niels normaal gezien in de lichte dubbeltwee roeit, geblesseerd is. Maar het individuele roeinummer gaat Van Zandweghe ook goed af. Op de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Belgrado pakte Niels een finaleticket na een knalprestatie in de halve finales.

In de finale werd de Bruggeling knap derde en dat na enkele kleppers. De Hongaarse vicewereldkampioen Peter Galambos won de wedstrijd, voor de Zwitser Michael Schmid. Met zijn bekende eindspurt pakte Van Zandweghe op het einde nog enkele kleppers: de Pool Arthur Mikolaczjewski (finalist op de Spelen) en de Slovaak Lukas Babac (de Europese kampioen).

Met deze prestatie bewijst Van Zandweghe dat hij opnieuw een stapje dichter bij de absolute wereldtop komt en dat hij kan kiezen tussen een individueel nummer of de lichte dubbeltwee.

(OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.