Sportpetje af voor… Koen Naert, derde op de sterk bezette halve marathon van Birmingham

Arjan Desante

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een mooie prestatie neergezet heeft, maar niet de nationale media-aandacht gekregen heeft. Deze week viel ons oog op marathonloper Koen Naert.

Marathonloper Koen Naert (27) die afkomstig is uit Roeselare en nu in Moerbrugge woont, werkte voor het eerst een wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk af. Tijdens de halve marathon van Birmingham kreeg het sterke deelnemersveld een pittige omloop voorgeschoteld. Spek naar de bek van de West-Vlaming, want hij eindigde knap derde na 64’24”. “Het was een geweldige race hier in Birmingham. Ik finishte na twee Britse klasbakken: Andy Vernon, die won in 63’34”, en Chris Thompson, die tweede werd na 63’54″”, klinkt het tevreden bij Naert, die op 30 oktober start in de marathon van Frankfurt. “Mijn laatste zware week zit erop, nu ga ik voorzichtig taperen de komende twee weken.”

Op zondag 21 augustus werd Koen Naert nog 22ste op de olympische marathon in Rio de Janeiro, slechts twee maanden later kiest hij dus opnieuw voor een zware wedstrijd. De marathonloper beschouwt Frankfurt als een experiment om te zien hoe snel hij kan recupereren van een volledige marathon. Zijn persoonlijke besttijd op de marathon vestigde Koen Naert op 27 september 2015 in Berlijn met 2u.10’31”.

(AD – Foto a-Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.