Spelers Apolloon Kortrijk enige West-Vlamingen in VHV-selectie

Redactie KW

Handbalclub Apolloon Kortrijk zet sterk in op zijn jeugd. Kortrijk kreeg opnieuw vijf sterren van het JeugdSportFonds. Daarnaast mogen drie spelers mee met de VHV-selectie naar een hoogstaand internationaal tornooi in Duitsland.

Manu Dumoulein behoorde meteen tot de definitieve selectie van de Vlaamse Handbal Vereniging. Op zich niet echt een verrassing want hij maakte vorig jaar ook al deel uit van de selectie en is een van de oudsten van de groep. Zijn ploegmaat bij de U16, Yassin Kerckhove, werd in extremis opgeroepen door het afhaken van een andere speler. “We hebben onze selectie verdiend tijdens een stagedag, waarbij we zowel fysieke als tactische testen hebben ondergaan”, zo luidt het bij de twee kerels.

De derde speler die werd opgevist om de VHV-selectie U19 te vervolledigen, is Tore Devos. Hij mag dus ook mee naar het internationaal tornooi in Duitsland, dat plaatsvindt van 3 tot 6 april in Nordhom. De VHV-selectie staat onder leiding van onder meer Frank Platteeuw, ex-lid van Apolloon Kortrijk.

(CDW/TCZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.