Spectaculaire paardenshow in Ruiterschool Hacienda

Eveline met haar paard. (gf)
Redactie KW

Op zondag 29 augustus moeten paardenliefhebbers zich naar Ruiterschool Hacienda in de Beiaardstraat reppen. Drie jaar na hun vorige spektakelshow brengen ze er nu The Greatest Horseshow, een adembenemende show met tal van stunts en prachtige optredens.

Claudine Will is het gezicht van Ruiterschool Hacienda in de Beiaardstraat 118. Ze krijgt er dagelijks hulp van haar twee dochters Eveline en Vicky Duytschaever. Hacienda heeft een ruim aanbod aan lessen en dat voor beginnende en gevorderde ruiters. “We bieden eigenlijk zo goed als alle disciplines aan in de paardensport. Zo kan je hier bij ons kozakkenvoltige volgen, dat zijn allerlei lenigheidsoefeningen op een paard in galop en in rechte lijn, maar ook vrijheidsdressuur, wat oefeningen voor, op en achter een paard zijn en garrocha, de Spaanse stijl, zijn hier te volgen”, vertelt Claudine.

“Na een aantal shows en projecten groeide hier bij ons het idee om een groep op te richten en zo kwam Divertido tot leven”, gaat dochter Eveline verder. “We geven overal waar we gevraagd worden showvoorstellingen in perfecte kostuums en met de juiste muziek. De mensen wanen zich even in een circusvoorstelling en zitten niet zelden met open mond naar de voorstelling te kijken. De paarden zijn top en de ruiters doen hun uiterste best.”

Op zondag 29 augustus kan iedereen die het wil een gratis show gaan bekijken in de Ruiterschool zelf. “We proberen tweejaarlijks een dergelijke show aan te bieden. Door die gratis toegankelijk te maken, proberen we zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met wat wij doen. De voorstelling zelf start om 15 uur. We zorgen voor hapjes en drankjes en de nodige animatie op en rond ons terrein”, weten de dames. “Alles vindt buiten plaats dus we duimen voor zon en goed weer want dat maakt het des te leuker voor iedereen.”

Spektakel

“Momenteel zijn we al volop bezig met repeteren en dat doen we echt dagelijks. Er wordt hier volop gerepeteerd om er een geweldig spektakel van te maken.”

De coronaperiode was ook voor Hacienda een streep door de rekening. “Het is voor iedereen lastig geweest, maar voor ons was het van essentieel belang dat zowel wij als onze paarden in beweging bleven en dat we onze nummers bleven onderhouden. Net zoals de mens vergeet ook een dier en dus wilden we niet van nul af moeten beginnen na de lockdown.”

De dames gingen op zoek naar een alternatief en gingen in verschillende woonzorgcentra gratis optreden. “Het is ongelofelijk hoe hartelijk wij overal onthaald werden”, klinkt het. “De mensen in de wzc’s waren ontzettend blij dat wij even voor afleiding konden zorgen, want ze hadden vaak al weken geen bezoek meer gehad. We trokken quasi heel West-Vlaanderen rond en ook in Oost-Vlaanderen kwamen we hier en daar met onze show. Het was een win-win want de paarden en wijzelf bleven in vorm en de mensen waren erg gelukkig.” (MV)

Wie zelf Divertido wil boeken voor een event, lessenreeks, stage of iets anders kan contact opnemen via 0479 51 14 07. De paardenshow op 29 augustus is van 15 tot 18 uur in de Beiaardstraat 118, de toegang is volledig gratis.