Spartastappers pakken uit met coronaproof wandelaanbod

De Spartastappers presenteren vier uitgepijlde wandelingen. © JM
Redactie KW

Ook bij de Ardooise Spartastappers gooit het coronavirus roet in het eten. Omdat ze de wandelliefhebbers toch niet in de steek willen laten, pakken ze uit met drie uitgepijlde wandelingen.

Omdat september ‘de maand van de sport’ is, willen de Spartastappers daartoe ook hun steentje bijdragen door de wandelsport in de kijker te zetten. Hun parcoursmeesters hebben, naast een coronaversie van hun weekdagtocht van 1 september, nog drie andere wandelingen uitgestippeld, die ook uitgepijld zullen worden gedurende een bepaalde periode.

Programma

Van 13 t.e.m. 20 augustus kunnen wandelliefhebbers een uitgepijlde tocht volgen van 5,5 en 11,3 km met start aan de Albertzaal.

Van 1 t.e.m. 6 september kun je aan OC De Tassche starten voor een wandeling van 4, 7, 12 of 17 km.

Op 16 september is de start aan De Ark vanaf 8 tot 17 uur. Mogelijke afstanden zijn 6 en 12 km. De parcours zijn uitgepijld t.e.m. zondag 20 september.

Op 30 september tot slot kun je aan OC ‘t Zonneke starten vanaf 8 tot 17 uur en kun je kiezen tussen 6 en 12 km. De tochten kunnen gestapt worden tot en met zondag 4 oktober.

In september is er op de eerste dag van elke wandeling info beschikbaar over de wandelsport en is er mogelijkheid tot afstempelen wandelboekjes en kan men gebruik maken van het sanitair. Voor de daaropvolgende dagen tot en met de zondag erop blijft het parcours nog uitgepijld, maar de startzalen zijn dan niet meer toegankelijk. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier