Somival succesvol op atletiekmeeting in Tessenderlo

Somival trok vorige zondag 19 april met een delegatie van 21 leden naar de bekende Rotary atletiekmeeting in Tessenderlo.

Er waren meer dan 200 atleten uit 21 clubs die deelnamen aan deze 23ste editie. De organisatie is een samenwerking tussen de Rotary – Tessenderlo, Looise AV, Avalympics, de provInciale sportdienst Limburg en Parantee en richt zich vooral naar atleten met een verstandelijke beperking.

14 Somivalatleten namen deel aan diverse proeven onder leiding van coach Mia Frère en vier begeleiders. Er werden mooie resultaten neergezet. Topprestaties waren er van onze topatleten Gwendolina Pannecoucke, zij behaalde goud op de 100 m op 62 deelnemers, Katrien Decraene zilver op softbal (27 deelnemers), Stefanie Lauwers werd tweede in haar reeks 100 m, Inge Lanneau werd eerste in haar reek 100 m, een 8ste plaats op 62. Verder werden nog peuke prestaties neergezet door Veerle Goosssens (softbal), Ghislaine Saelens werd 44ste op de 100 m, Jordy 6de op 30 deelnemers in de 1.500 m, nieuw lid Tjorven Delhaye werd vierde op de 5.000 m. Jordy Vankeirsbilck werd 6de op 30 deelnemers op de 1500 m. Zeker te vermelden de behaalde tijd in de 400 m van John Vanneste in 1.55.53.

De atleten hebben ervan genoten en kijken met veel spanning uit naar Dwars door Desselgem die plaatsvindt op 3 mei. In het programma is er opnieuw een loopnummer voorzien voor atleten met een beperking.

(YVW/foto YVW).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.